SOLIDARITAT

Jocs sense Fronteres fa una donació al projecte Òmnia Kids per a activitats esportives i de lleure

Es van recaptar en la matinal esportiva i de curses solidàries celebrades la passada tardor al Parc Olímpic del Segre de la Seu d’Urgell. 

Jocs sense fronteres
photo_camera Acte de lliurament al Consorci d'Atenció a les Persones de l'Alt Urgell/laseu.cat

Aquesta tarda ha tingut lloc al Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell l’acte de lliurament simbòlic d’un xec solidari per part de l’associació benèfica i sense ànim de lucre Jocs sense Fronteres al projecte Òmnia Kids. Concretament, Jocs sense Fronteres ha lliurat un total de 1.334 euros recaptats en la matinal esportiva i de curses solidàries adreçades a infants i famílies que aquesta associació va organitzar el passat mes de setembre al Parc Olímpic del Segre de la Seu d’Urgell. 

En l’acte de lliurament d’aquests diners hi han participat els representants de Jocs sense Fronteres, Yolanda Castillejo, i Josep Triquell, la tinent d’alcalde d’Atenció a les Persones de l’Ajuntament de la Seu i portaveu del Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell, Anna Vives, la directora tècnica del Consorci, Dolors Farràs, i una representant de les famílies que participen del projecte Òmnia Kids. 

En el moment del lliurament d’aquest xec en concepte de col·laboració amb activitats terapèutiques i col·laboratives, Anna Vives ha manifestat que “agraïm i encoratgem a Jocs sense Fronteres a seguir organitzant altres iniciatives en favor de la infància”.  Per la seva part, Yolanda Castillejo ha recordat que “la matinal esportiva es va organitzar perquè nens i nens no només fessin esport sinó que també ensenyar-los valors, a ser solidari. Ho vam aconseguir i va sortir molt bé, i estem molt contents d’haver-ho fet possible”. 

Les activitats 

Cal remarcar que els 1.334 euros recaptats per Jocs sense Fronteres es destinaran a cobrir activitats d’oci, esports i lleure pels infants i les seves famílies inclosos en el projecte Òmnia Kids. La primera activitat serà una sortida a Sant Joan de l’Erm per poder gaudir d’una dia de neu (trineus, raquetes i esquí). La segona proposta serà la pràctica d’escalada, a través de quatre sessions. La tercera serà una sortida a Naturlandia, els participants podran practicar el tir amb arc, pujar a tirolines, entre d’altres activitats lúdiques a l’aire lliure, així com un dinar col·lectiu dels infants amb les seves famílies. 

Òmnia Kids 

Òmnia Kids és un projecte que s’adreça a nens i nenes des de P5 a d’educació infantil a 3r curs d’educació primària amb diagnòstic de trastorn del desenvolupament en seguiment amb el CDIAP, o amb la referent de discapacitat dels Serveis Socials Bàsics. 

L’objectiu principal del projecte d’Òmnia Kids és promocionar i oferir activitats de lleure per a la integració d’infants amb trastorns del desenvolupament realitzant activitats en competències digitals, activitats creatives, d’esport i de salut i hàbits saludables, per afavorir la seva inclusió social i personal. 

Òmnia Kids es va posar en marxa l’any 2015 i està conformat pel Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell (Serveis Socials Bàsics i Servei d’Atenció Precoç) i el Punt Òmnia de la Seu d’Urgell.

comentaris