INAUGURACIONS

Joan Talarn inaugura el nou consultori mèdic de Castellciutat a la Seu d'Urgell

Joan Talarn defensa a la Seu d’Urgell la millora de la xarxa d’atenció primària com a factor clau per arrelar la gent al territori
Inauguració consultori Castellciutat
photo_camera Joan Talarn ha Inaugurat el nou consultori mèdic de Castellciutat / laseu.cat

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha efectuat aquest dimarts una visita a la Seu d’Urgell durant la qual ha mantingut una reunió per tractar el projecte de rehabilitació de l’Hospital de la Seu d’Urgell i ha inaugurat el Consultori Mèdic de Castellciutat.

L’estada a la Seu d’Urgell de Joan Talarn ha començat amb una visita al Taller Claror i al Palau Episcopal de la Seu d’Urgell, on el president de la Diputació ha estat rebut per l’arquebisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra, monsenyor Joan-Enric Vives. Posteriorment, Talarn s’ha traslladat a l’Ajuntament acompanyat del vicepresident Antoni Navinés i dels diputats Albert Bajona i Josep Ramon Fondevilla, i allí ha estat rebut per l’alcalde Jordi Fàbrega, el vicealcalde Francesc Viaplana i la regidora de Salut, Marian Lamolla, entre d’altres autoritats locals.

Després de signar al Llibre d’Honor, s’han traslladat a la Fundació Sant Hospital, on han estat rebuts per Francesc Guerra, gerent; Vladimir Lazo, director mèdic; Cristina Aguar, directora d’Infermeria; i M. Àngels Zamorano, directora econòmica financera. A continuació han mantingut una reunió durant la qual se li ha explicat el projecte de rehabilitació de l’hospital i han efectuat una visita a les instal·lacions. En acabar, s’han desplaçat a Castellciutat, on han inaugurat les instal·lacions del Consultori Mèdic. L’estada de Joan Talarn a la Seu d’Urgell ha acabat amb una visita a les obres de remodelació del Camí de Sant Isidre de Castellciutat, les quals han comptat amb el suport de la Diputació de Lleida i que no van poder ser inaugurades quan van finalitzar, ja que va ser durant la pandèmia, però sí que es va obrir el camí al públic.

Joan Talarn la Seu d'Urgell 2(Foto: Reunió a la Fundació Sant Hospital de la Seu d'Urgell /Diputació de Lleida)

Joan Talarn ha aprofitat la seva visita als diferents equipaments de salut de la Seu d’Urgell per posar en valor la implicació de la Diputació de Lleida per tal de garantir l’atenció primària a tot el territori, un factor, ha dit, que és clau a l’hora de que una família decideixi arrelar al món rural.

“Disposar d’una bona xarxa de salut pública és un dels eixos que ens permet treballar a les institucions per combatre el despoblament”, i ho ha exemplificat amb el Consultori que s’ha inaugurat avui a Castellciutat i que fa que la seva població tingui “més a prop una primera atenció sanitària”.

Talarn ha recordat, en aquest mateix sentit, que l’àrea de Salut Pública i Serveis Socials de la Diputació compta amb un pressupost de 19,6 milions d’euros per aquest any i consolida dos plans de suport als ajuntaments en l’àmbit de la salut. El primer, de 5,6 milions per a despesa corrent, que inclou gestió de l’aigua, piscines i socorristes, sales de vetlles i cementiris, hàbits saludables i despeses de consultoris locals. El segon, de 5 milions, està destinat a inversions municipals en infraestructures de salut.

IMG_6323(Foto: Foto de família a la Sala de la Comissió de Govern de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell / Diputació de Lleida)

En el cas de la Seu d’Urgell, el president ha precisat que “estem treballant amb la Fundació Sant Hospital per col·laborar en el projecte de la reforma interior de les plantes 2 i 3”, que pretén l’ampliació del serveis sociosanitaris d’aquest centre de salut, una implicació que també es tradueix en el suport de la Diputació “al procés de millora del centre que ha de culminar amb la construcció d’un nou edifici d’aquest hospital”.

Joan Talarn ha dit que el suport de la Diputació al Pirineu es fa palesa també en altres línies de treball, com ara la posada en marxa del primer curs de l’INEFC Pirineus i la implantació dels criteris de discriminació positiva per a les comarques de muntanya, que permet atorgar uns barems superiors en el repartiment dels fons de la Diputació als municipis amb problemes de despoblament o que pateixen els efectes de viure en un entorn de muntanya. Això va suposar que l’any passat es destinessin 6,5 milions d’euros a aquests municipis, una quantitat que representa “el 20,6% dels més de 31,5 milions que la Diputació va activar l’any 2020” en diferents plans de subvencions destinats als municipis de les terres de Lleida, l’Alt Pirineu i l’Aran.

Joan Talarn la Seu d'Urgell 3(Foto: Visita al Camí de Sant Isidre de Castellciutat/ Diputació de Lleida)

D’altra banda, l’alcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega, ha posat de manifest que “la millora dels serveis sanitaris eren un dels principals objectius d’aquesta legislatura”, tot desgranant els diferents projectes en aquest àmbit, com l’estat avançat de les obres del CAP de la Seu d’Urgell, el qual es preveu inaugurar a finals d’aquest any; la licitació de l’heliport a l’H24 de l’Aeroport de la Seu per poder tenir els vols nocturns del SEM; i la visita feta avui a les obres per a l’ampliació, millora i remodelació de tota la unitat sociosanitària, que comptarà amb una dotació important de la Diputació de Lleida de més d’1M d’euros i que s’espera començar també durant aquest any. Referent a la visita al consultori de Castellciutat, Fàbrega ha destacat que era una obra molt important per la gent de la localitat. A banda, de l’hospital nou com un dels objectius presents, l’alcalde de la Seu d’Urgell ha avançat que es treballa per aconseguir un acord sanitari amb Andorra, el qual s’espera tirar-ho endavant.