ELECCIONS MUNICIPALS

Joan Barrera neteja pintades de les façanes del carrer Major i del centre històric de la Seu d'Urgell

El cap de llista de Compromís X La Seu considera que "no és admissible que hi hagi pintades, des de fa més de 10 anys, al costat de la Catedral i que l’Ajuntament no faci res".

Joan Barrera neteja façanes 1
photo_camera Joan Barrera neteja pintades de façanes del carrer Major i del centre històric de la Seu d'Urgell / Compromís X La Seu

Compromís X La Seu ha dut a terme aquest dijous una actuació consistent en la neteja de pintades a dues façanes del carrer Major de la Seu d'Urgell i del Centre Històric de la ciutat. Amb aquesta acció, el cap de llista de Compromís X La Seu a les properes eleccions municipals, Joan Barrera, ha volgut reivindicar la necessitat de mantenir la via pública "en un estat d'excel·lència"  El primer grup municipal a l'ajuntament urgellenc ha explicat, a través d'un comunicat, que "cal preservar la imatge de la Seu com a primer pas per recuperar l’orgull de pertànyer a una ciutat que llueix i que es cuida a ella mateixa".

IMG-20230330-WA0015
Joan Barrera neteja pintades de façanes del carrer Major i del centre històric de la Seu d'Urgell / Compromís X La Seu

El candidat a l'alcaldia ha declarat que "no és admissible que hi hagi pintades, des de fa més de 10 anys, al costat de la Catedral i que l’Ajuntament no faci res". I també veu inadmissible "que hi hagi pintades a moltes façanes de la Seu i Castellciutat i que l’Ajuntament no actuï". Segons Barrera, "la sensació general de la ciutadania és de deixadesa" i opina que cal "capgirar" aquesta tendència. Per això, ha manifestat que "una de les accions més importants a fer és que la Seu torni a lluir".

Barrera ha manifestat que "no ens podem trobar carrers bruts i en mal estat i façanes amb grafits". I hi afegeixen que "tenir la via pública impol·luta garanteix la seguretat i el benestar dels ciutadans i ajuda a mantenir una bona imatge pública, i d’una manera molt especial al Centre Històric, que és l’ànima de la Seu i el que ens dona una personalitat pròpia i, a més, és clau per a la declaració de la Catedral com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat". Per tot plegat, el candidat a l'alcaldia per Compromís X La Seu ha explicat que "la conservació de la via pública serà un dels puntals de la propera legislatura per revitalitzar la ciutat", tot assegurant que "una ciutat que no s’estima a ella mateixa és una ciutat sense futur".