ELECCIONS MUNICIPALS 28M

Joan Barrera, de Compromís X La Seu, guanya les eleccions a la Seu d'Urgell amb vuit regidors

JxCat perd un regidor i en treu quatre, ERC en perd un i baixa a tres i la CUP manté les dos regidories que tenia
Compromís per la Seu Victòria municipals
photo_camera Compromís per la Seu Victòria municipals

Joan Barrera, el candidat guanyador de les eleccions municipals a la Seu d'Urgell per part de Compromís X La Seu, ha dit aquest diumenge que els resultats els han fet "immensament feliços". La formació ha sumat gairebé 1.900 vots i dos regidors més als sis obtinguts al 2019. "La Seu ha parlat, ha escollit canvi i el canvi ara si serà possible", ha assegurat Barrera, que ha apostat per fer-lo en un ambient "tranquil, dialogant i treballant amb els altres partits per fer un govern estable". Mentre, els candidats Junts i ERC, Jordi Fàbrega i Francesc Viaplana, partits que han governat en coalició durant l'actual legislatura, han assumit els resultats obtinguts. De fet, tots dos partits han perdut un representant i ara es veuen a l'oposició.

Fàbrega ha reconegut que no eren els resultats que esperaven. "Creiem que les coses no les hem fet tant malament", ha indicat, tot recordant que han hagut de gestionar una pandèmia i que han aconseguit reptes importants per la ciutat i "sembrar la llavor" d'altres projectes. En aquest sentit, creu que l'abstenció que s'ha registrat entre els votants de partits independentistes els ha afectat i que ara faran "una oposició lleial però molt ferma".

Per la seva banda, Viaplana ha lamentat la pèrdua d'un representant però ha volgut deixar clar que està satisfet amb la campanya i les propostes que han rebut per part de la ciutadania. També ha posat en valor la feina feta en aquesta legislatura i els "projectes embastats" de cara al futur. Pel que fa a possibles pactes, tot i deixar clar que la decisió la prendrà l'assemblea del partit, ha dit que veu "molt difícil" estar en un govern en què ERC no tingui l'alcaldia.

886ef00e-1656-4b86-abdc-37e384737922
Joan Barrera, de Compromís X La Seu, guanya les eleccions a la Seu d'Urgell amb vuit regidors / Albert Lijarcio

Per la seva banda, Viaplana ha lamentat la pèrdua d'un representant però ha volgut deixar clar que està satisfet amb la campanya i les propostes que han rebut per part de la ciutadania. També ha posat en valor la feina feta en aquesta legislatura i els "projectes embastats" de cara al futur. Pel que fa a possibles pactes, tot i deixar clar que la decisió la prendrà l'assemblea del partit, ha dit que veu "molt difícil" estar en un govern en què ERC no tingui l'alcaldia.