06.10.2022 |
Viure als Pirineus

PARTITS POLÍTICS

La JNC i Junts per Catalunya de l'Alt Urgell guardonen amb el Premi Estel 2021 a Jordi Turull

L'acte tindrà lloc aquest diumenge 12 de setembre, a les 16.30, a la Torre Solsona de Castellciutat
Jordi Turull, durant l'acte de JxCat a La Seu d'Urgell, en campanya pel 14-F, el 31 de gener de 2021 (Horitzontal)
Jordi Turull, durant l'acte de JxCat a La Seu d'Urgell, en campanya pel 14-F 7 ACN
La JNC i Junts per Catalunya de l'Alt Urgell guardonen amb el Premi Estel 2021 a Jordi Turull

La Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) i Junts per Catalunya de l’Alt Urgell lliuraran el diumenge dia 12 de setembre a dos quarts de cinc de la tarda el tradicional Premi Estel a Jordi Turull, conseller de la Generalitat durant el referèndum de l’1O i persona molt vinculada a Josa de Cadí. A banda del guardonat i dels representants de Junts a l’Alt Urgell, també prendrà la paraula en l’acte el secretari general de la Joventut Nacionalista de Catalunya, Álvaro Clapés-Saganyoles.

Segons els impulsors del Premi Estel, "el guardó vol ser un reconeixement a tothom que va fer possible el referèndum de l’1 d’octubre de 2017 i, sobretot a les persones que han patit més directament la repressió a través de la presa i l’exili”. "Jordi Turull, a més, ha estat sempre un gran ambaixador de la comarca de l’Alt Urgell I especialment, de Josa de Cadí, poble al qual ha estat vinculat des de ben petit”, han afegit els responsables de la JNC i Junts a la comarca de l’Alt Urgell.

Vint-i-dosena edició

El Premi Estel va ser instaurat l’any 1999 per la Joventut Nacionalista de Catalunya i CDC de l’Alt Urgell per tal de reconèixer la tasca de persones i col·lectius que treballen des del nostre territori a favor de la llengua, la cultura i les tradicions catalanes. El col·lectiu comarcal de Junts per Catalunya agafà l’any 2019 el relleu en l’organització d’aquest acte commemoratiu de la Diada Nacional de Catalunya a la Seu d’Urgell. Cal recordar que l’acte del 2020 va ser suspès a causa de la pandèmia de la COVID-19.

Els guardonats en les anteriors edicions han estat l’escriptor Joan Obiols, l’associació Amics de la Sardana de la Seu, els Diables de l’Alt Urgell, el Cor de Caramelles de la Germandat de Sant Sebastià, la Coral Caterva, el Patronat del Retaule de Sant Ermengol, l’educador Francesc Moix, la Colla de Geganters i Grallers de la Seu d’Urgell, el dinamitzador cultural Josep Vilarrubla 'Pep Diligent', el músic acordionista Artur Blasco, la colla de bastoners de Peramola, el Taller Claror, l'Associació Llibre del Pirineu, Picurt, l’Assemblea Nacional Catalana, el dinamitzador cultural Ventura Canturri, els Caramellaires de Castellciutat, el Club de Caça i Pesca de l’Alt Urgell, els Geganters i Grallers d’Oliana i a les agrupacions comarcals d'Òmnium Cultural i l'ANC. L'any 2019 el guardó va recaure de forma conjunta a Amadeu Clausó i Joan Busquets com a impulsors de la Fira del Llibres del Pirineu.

El lliurament del Premi, que tradicionalment s'havia fet en el marc de la Diada Nacional, s'ha traslladat en les seves darreres edicions als dies propers a la diada atesa l'atapeïda agenda d'actes del mateix dia 11 i la coincidència amb els actes nacionals convocats per l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural.

La JNC i Junts per Catalunya de l'Alt Urgell guardonen amb el Premi Estel 2021 a Jordi Turull
Comentarios