PARTITS POLÍTICS

La JNC i Junts per Catalunya de l'Alt Urgell entreguen el Premi Estel 2021 a Jordi Turull

L'acte ha tingut lloc a la Torre Solsona de Castellciutat i ha comptat amb la participació de representants de la JNC i JxCat a l'Alt Urgell
unnamed (41)
photo_camera Jordi Turull ha rebut el Premi Estel a la Torre Solsona de Castellciutat / JxCat

La Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) i Junts per Catalunya de l’Alt Urgell han lliurat aquest diumenge dia 12 de setembre el tradicional Premi Estel a Jordi Turull, conseller de la Generalitat durant el referèndum de l’1-O i persona molt vinculada a Josa de Cadí. Després de quedar suspès l'any anterior a causa de les restriccions derivades de la COVID-19, l'acte s'ha pogut celebrar i ha aplegat una cinquantena de persones.

A l'acte hi han intervingut l’alcalde de la Seu,Jordi Fàbrega; la presidenta del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Josefina Lladós i el secretari general de la Joventut Nacionalista de Catalunya, Álvaro Clapés-Saganyola. Tots tres han destacat la importància de guardonar Jordi Turull, com “una de les persones que més compromís polític i personal ha tingut, amb la independència de Catalunya”. “Cal continuar aquest compromís col·lectiu per aconseguir que Catalunya pugui ser un país lliure i tingui les eines per fer un país millor, també en la cohesió territorial”, han afegit. Tant els representants de la JNC com de Junts per Catalunya a l'Alt Urgell han destacat també “l’estreta vinculació de Turull amb la comarca de l’Alt Urgell i, més concretament, amb Josa de Cadí”.

unnamed (42)

Per la seva banda, Jordi Turull, ha agraït el premi, “sobretot perquè malgrat no ser de l’Alt Urgell, m’emociona que em considereu un dels vostres”. Turull ha recordat els seus lligams amb la zona des de la infància i també ha relatat l’emoció que va sentir quan el seu primer míting des de la presó de Soto del Real va ser el de la Seu d'Urgell. “Veure el Cadí des de la presó em va emocionar tant, que per un moment vaig pensar que no seria capaç de parlar”, ha destacat.

Turull, ha donat les gràcies per totes les mostres de suport que els presos i exiliats polítics han rebut durant aquests darrers anys i ha refermat el seu convenciment “amb la causa de la independència de Catalunya”. “És quelcom que necessita de l’empenta de la gent i, malgrat que els moments no són fàcils, manifestacions con la d’ahir a Barcelona demostren que la gent hi és, com hi va ser l’u d’octubre” ha afegit. “Ho vam fer i ho tornarem a fer”, ha conclòs qui va ser conseller de la Presidència durant el referèndum de l’U d’octubre.

unnamed (43)

Segons els impulsors del Premi Estel, "el guardó vol ser un reconeixement a tothom que va fer possible el referèndum de l’1 d’octubre de 2017 i, sobretot a les persones que han patit més directament la repressió a través de la presa i l’exili”. "Jordi Turull, a més, ha estat sempre un gran ambaixador de la comarca de l’Alt Urgell I especialment, de Josa de Cadí, poble al qual ha estat vinculat des de ben petit”, han afegit els responsables de la JNC i Junts a la comarca de l’Alt Urgell. El guardó d'enguany que ha rebut Turull, és una aquarel·la de Josa de Cadí realitzada especialment per l’ocasió per l’artista urgellenc Albert Viladés.