05.10.2022 |
Viure als Pirineus

SINDICATS

La Intersindical denuncia que el personal de la Fundació Sant Hospital de la Seu d'Urgell es troba al límit

La Intersindical denuncia que se celebren botellots massius a l'Horta del Valira "sense cap control per part de la policia municipal de la Seu d'Urgell".
IMG-20210726-WA0000
Xavier Munt i Xavi Zamarreño a la porta de la Fundació Sant Hospital de la Seu d'Urgell /I-CSC
La Intersindical denuncia que el personal de la Fundació Sant Hospital de la Seu d'Urgell es troba al límit

La Intersindical de la Fundació Sant Hospital de la Seu d'Urgell ha convocat aquest matí als mitjans de comunicació per denunciar que els professionals de la FSH es troben al límit. El sindicalistes Xavier Munt i Xavi Zamarreño , treballadors sanitaris de l'Hospital de la Seu d'urgell han denunciat que "des del mes de juny es venen celebrant botellots massius a l´Horta del Valira sense control policial ni municipal". En aquest sentit, els representants de la Intersindical de la FSH han manifestat també que "no entenem tampoc perquè l´ajuntament de la Seu no opta per aplicar cap mesura extraordinària, quan som la població amb més alt risc de contagi de tot el país". Munt i Zamarreño han lamentat la precipitació per part del govern de Catalunya "a l'hora de retirar restriccions anticovid per Sant Joan, tot apel·lant a la responsabilitat civil, que molt sovint ens falla".

"Ens preocupa la situació del CAP de la Seu d'Urgell, que s´ha vist obligat a no atendre pacients no covid amb patologies cròniques, sense que l´ICS els hagi reforçat", han explicat els representants sindicals, que han assegurat que  "això suposa el col.lapse del servei d´urgències de la FSH".

També han denunciat "l´estat de burning dels professionals de la Salut després de més d´un any de pandèmia i havent avisat ja fa mesos en un altre comunicat de la perillositat de la variant". Els representants de la Intersindical a l'Hospital de la Seu d'Urgell s'han mostrat també molt crítics "amb el sistema de rastreig imposat des del Departament de Salut, on no s´aillen les persones vacunades tot i ser vulnerables".

Compensacions econòmiques

Els representants sindicals han demanat compensacions econòmiques per a totes les categories professionals, com una nova paga COVID2 igual per a tots els treballadors de la sanitat, "que inclogui els i les companyes de neteja aquest cop". Per altra banda, Xavier Munt i XXX han afirmat que "no entenem la política del govern de Catalunya basada en que si no hi ha pressió hospitalària o a la UCI no hi ha pandèmia, tot i sabent que existeix la Covid persistent i moltes seqüeles de la malatia". Els responsables de la Intersindical a la FSH han reclamat que es consideri "el covid persistent com a malatia professional per tot el personal hospitalari".

Reunió pendent amb la direcció de la FSH

Finalment, des de la Intersindical aposten "sempre per la Salut abans que pel capital" i recorden al Patronat de la FSH que ja "fa més de dos
mesos que vam demanar una reunió a tot el comitè d´empresa UGT, INTERSINDICAL i CCOO per tal de conèixer el futur dels treballadors de la FSH, sense haver obtingut cap resposta de la direcció".

La Intersindical denuncia que el personal de la Fundació Sant Hospital de la Seu d'Urgell es troba al límit
Comentarios