08.12.2022 |
Viure als Pirineus

Intensa activitat política per 'inaugurar' l'aeroport Andorra-La seu d'Urgell

Inauguració Aeroport Andorra-La seu d'Urgell
Inauguració Aeroport Andorra-La Seu
Intensa activitat política per 'inaugurar' l'aeroport Andorra-La seu d'Urgell
L'aeroport Andorra-La Seu d'Urgell ja és d'ús públic. El president del govern espanyol, Maria Rajoy, va estrenar l'aeroport amb el seu avió militar i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, va assegurar que "obrirà les portes al turisme".
 
El govern d'Andorra es farà càrrec del 50% del dèficit d'explotació, amb un topall de 300.000 euros anuals, de l'aeroport d'Andorra-la Seu d'Urgell. Aquesta és una de les clàusules del conveni entre els Governs català i andorrà per a la cogestió i promoció de la infraestructura durant els propers 5 anys. 
El pacte el van signar aquest dijous a la tarda, al vestíbul de l'aeroport, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i el ministre d'Economia i Territori d'Andorra, Jordi Alcobé. Tant Vila com Alcobé van destacar la importància de poder posar en servei públic i comercial l'aeroport, que era una ''demanda'' del territori per poder ''obrir portes'' al turisme i altres sectors empresarials.
 
El govern d'Andorrà aportarà un import fix de diners a l'aeroport en funció del nombre de viatgers que arribin. Alcobé, ha volgut deixar clar que, finalment, el govern del Principat ''s'implica'' en al infraestructura, tant políticament com econòmicament, ja que a través d'Andorra Turisme també s'està treballant per buscar mercat que pugui operar a la infraestructura.
 
Santi Vila va voler posar de manifest que estan molt agraïts per la ''complicitat'' amb el govern andorrà per posar en marxa un aeroport que ''jugarà un paper important'' al Pirineu i a Andorra. El conveni que s'ha signat també preveu crear una comissió mixta formada per tres representants dels dos governs. La presidència i la secretaria de la Comissió seran exercides respectivament de forma rotatòria i anual per un dels representants de la Generalitat o del govern d'Andorra. Aquest primer any, serà Andorra qui ostentarà aquesta presidència i el conveni es prolonga durant els propers 5 anys.
 
La signatura del conveni es va fer pocs minuts després que el conseller i les autoritats andorranes van acomiadar el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que es va enlairar des de l'aeroport després de finalitzar el seu viatge oficial de dos dies al Principat d'Andorra. Vila va tenir una breu conversa amb Rajoy, a qui va demanar que s'agilitzi l'autorització per poder volar fora de l'espai Schengen des d'aquest aeroport que el mateix Rajoy ha estat un dels primers ha fer servir de forma pública.
 

Intensa activitat política per 'inaugurar' l'aeroport Andorra-La seu d'Urgell
Comentarios