ARTS PLÀSTIQUES

La il·lustradora Roser Nogués guanya el 2n Concurs de Cartells de la Germandat de Sant Sebastià de la Seu

L'obra guanyadora serà la imatge oficial del programa de festes de l’edició 2022
Roser Marcet guanya 2n concurs cartells Sant Sebastià
photo_camera Roser Marcet, al centre, acompanyada de Climent Miró i Antoni Gasset / FS

La dissenyadora i il·lustradora de Roda de Berà Roser Nogués Marcet ha guanyat el 2n Concurs de Cartells de la Germandat de Sant Sebastià de la Seu d'Urgell. L'acte de lliurament del premi ha tingut lloc aquest dimecres al local social de la Germandat i hi han assistit el germà Major, Climent Miró, i el germà segon, Antoni Gasset, entre altres membres de la Junta de la centenària entitat.

L'obra guanyadora porta per títol "Pendó" i segons ha explicat la pròpia autora "he volgut representar en la seva obra els elements més característics de la Germandat de Sant Sebastià, com és el seu pendó, i de la ciutat de la Seu d'Urgell, amb la Catedral i les muntanyes com a rerefons". Nogués ha utilitzat els colors corporatius del logotip de l'entitat de Socors Mutus, "predominant el verd que és també el color de la natura.". 

Germandat Sant Sebastià concurs cartells(Foto: Climent Miró fa lliurament del premi a la il·lustradora Roser Nogués / RÀDIO SEU)

La Germandat de Sant Sebastià de la Seu d’Urgell havia convocat el 2n concurs de cartells per tal de seleccionar la imatge oficial del programa de festes de l’edició 2022. La Germandat de Sant Sebastià pretén d’aquesta manera estimular la creativitat i la participació d’artistes pirinencs i fomentar la difusió de la seva obra. El jurat ha estat format per Antoni Gasset, com a membre de la junta de la Germandat de Sant Sebastiàel regidor de Cultura de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, Carlos Guàrdia, i la professora d'arts plàstiques, Dolors Balcells, en representació de l'Escola Municipal d'Arts Plàstiques de la Seu d'Urgell. Per a l’avaluació, el jurat ha tingut en compte especialment l’originalitat de la proposta, la composició, l’impacte visual i la claredat del missatge, així com l’ús d’elements relacionats amb la festivitat de Sant Sebastià.

IMG-20211117-WA0007

(Foto: Cartell guanyador, obra de la il·lustradora Roser Nogués / Germandat de Sant Sebastià)

150 anys d'història

Fa més d'un segle i mig, un grup d'urgellencs es van unir per fer front a l'epidèmia de còlera que s'estenia arreu del país: van ser els fundadors de la Germandat de Sant Sebastià de la Seu d'Urgell. Van crear una societat de socors mutus, amb una junta de socis i una caixa comuna per ajudar econòmicament i logísticament els malalts i les seves famílies.

La Germandat de Sant Sebastià actualment supera els 800 socis i impulsa diverses iniciatives culturals i ciutadanes, destacant la important recuperació de les tradicionals ‘Caramelles’ de Pasqua, amb prop de 100 cantaires. També participa en la processó de Divendres Sant, en l’Estudiantina del Carnaval i en d’altres manifestacions populars i folklòriques. La solidaritat i l’ajuda mútua ha estat, des de la seva fundació, un element clau de la raó de ser de la centenària entitat urgellenca.