DISSENY

La dissenyadora gràfica Anna Solans guanya el 3r Concurs de Cartells de la Germandat de Sant Sebastià

L'obra guanyadora serà la imatge oficial del programa de festes de l’edició 2023
Concurs cartells Sant Sebastià 2022
photo_camera Anna Solans rep el premi de mans d'Antoni Gasset / Germandat de Sant Sebastià

La dissenyadora gràfica de la Seu d'Urgell, Anna Solans, ha guanyat el 3r Concurs de Cartells de la Germandat de Sant Sebastià. L'acte de lliurament del premi ha tingut lloc aquest dijous al local social de la Germandat i hi han assistit el germà Major, Antoni Gasset, i el germà segon, Santi Ripoll Rispa, entre altres membres de la Junta de la centenària entitat.

L'obra guanyadora porta per títol "Personatges de la Germandat de Sant Sebastià" i segons ha explicat la pròpia autora "he volgut treballar diferents personatges il·lustrats gràficament a partir de formes geomètriques, on cada un d’ells representa un dels actes i activitats que organitza la Germandat de Sant Sebastià durant l'any, com són l’Estudiantina, la Processó, les Caramelles, el Concert de música o el Solemne Ofici amb el repartiment dels panets beneïts".

Personatges de la Germandat de Sant Sebastià-Anna Solans-creativadisseny- 2023
Personatges de la Germandat de Sant Sebastià-Anna Solans-creativadisseny- 2023

Foment de la cultura pirinenca

La Germandat de Sant Sebastià de la Seu d’Urgell havia convocat el 3r concurs de cartells per tal de seleccionar la imatge oficial del programa de festes de l’edició 2023. La Germandat de Sant Sebastià pretén d’aquesta manera estimular la creativitat i la participació d’artistes pirinencs i fomentar la difusió de la seva obra. El jurat ha estat format per Antoni Gasset, com a germà major de la junta de la Germandat de Sant Sebastiàel tècnic de Cultura de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, Albert Galindio, i la professora d'arts plàstiques, Dolors Balcells, en representació de l'Escola Municipal d'Arts Plàstiques de la Seu d'Urgell. Per a l’avaluació, el jurat ha tingut en compte especialment l’originalitat de la proposta, la composició, l’impacte visual i la claredat del missatge, així com l’ús d’elements relacionats amb la festivitat de Sant Sebastià.

Concurs cartells Sant Sebastià 2022 3
Anna Solans rep el premi de mans d'Antoni Gasset / Germandat de Sant Sebastià

150 anys d'història

Fa més d'un segle i mig, un grup d'urgellencs es van unir per fer front a l'epidèmia de còlera que s'estenia arreu del país: van ser els fundadors de la Germandat de Sant Sebastià de la Seu d'Urgell. Van crear una societat de socors mutus, amb una junta de socis i una caixa comuna per ajudar econòmicament i logísticament els malalts i les seves famílies.

La Germandat de Sant Sebastià actualment supera els 800 socis i impulsa diverses iniciatives culturals i ciutadanes, destacant la important recuperació de les tradicionals ‘Caramelles’ de Pasqua, amb prop de 100 cantaires. També participa en la processó de Divendres Sant, en l’Estudiantina del Carnaval i en d’altres manifestacions populars i folklòriques. La solidaritat i l’ajuda mútua ha estat, des de la seva fundació, un element clau de la raó de ser de la centenària entitat urgellenca.