15.08.2022 |
Viure als Pirineus

LA SEU D'URGELL

Un grup de veïns de la Seu demanen que les dones puguin entrar a la Germandat de Sant Sebastià

Un grup de veïns de la Seu d'Urgell han demanat a la Germandat de Sant Sebastià que "les dones que ho desitgin puguin estar amb els homes, com a germanes de ple dret, en la vida de la Germandat". "Creiem ben respectuosament que és una petició ben adient pel fet que entre els més de nou-cents germans no hi consta cap dona i que cal posar remei en aquesta situació", afirmen a la missiva que han enviat al Germà Major de l'entitat alturgellenca

caramelles1
El Cor de Caramelles de la Germandat de Sant Sebastià de la Seu. Foto: Any 2017
Un grup de veïns de la Seu demanen que les dones puguin entrar a la Germandat de Sant Sebastià

A continuació publiquem íntegrament la carta que els sotasignants han fet arribar al Germà Major de la Germandat de Sant Sebastià. Diu així:

Sr. GERMÀ MAJOR DE LA GERMANDAT DE SANT SEBASTIÀ

La Germandat de Sant Sebastià mereix tota la nostra consideració i creiem que pot tenir un futur llarg i solidari tant per la seva història, com pels seus principis fundadors. La Germandat de Sant Sebastià ocupa en els nostre teixit social un lloc molt significatiu i a més, el seu nom ens porta el record dels nostres avantpassats més propers, les nostres famílies, les nostres arrels humanes i cíviques.

És per això, perquè estimem la Germandat, que volem que superi els avatars del nostre temps i que reforci la seva personalitat de cara a les futures generacions. En aquest sentit l’acurada publicació i programa corresponent al 2017 conté un article del Sergi Mas sota el títol de “Dues Germandats quasi pariones”. Entre tot el que se’ns diu hi destaca com als anys setanta els germans de Sant Julià obriren les seves portes a la inscripció de les dones lauredianes com a germanes de ple dret.

La nostra Germandat també ha viscut i ha reflectit els canvis socials. El seu esperit mutual s’ha anat adaptant als temps. Els Germans, que en principi eren els caps de casa ara ho són tots els homes que ho demanin. Respectuosament, demanem que per part de la Junta es faci un document explícit on consti la petició a les nostres companyes, mares, filles, amigues... per què puguin, si ho desitgen, estar amb els homes com ha de ser, colze a colze, com a germanes de ple dret en la vida de la Germandat.

Creiem ben respectuosament que és una petició ben adient pel fet que entre els més de nou-cents germans no hi consta cap dona i que cal posar remei en aquesta situació.

Els sotasignants, homes i dones de la Seu, així ho sol·liciten

Signen:

Joan Obiols Puigpinós. Anna Martí Pellicer. Maria Dolors Majoral Moliné. Lluís Pallarès Porta. Amadeu Gallart Sort. Joan Ganyet Solé. Carmen Mallol Tuca. Margarita Nadal Cerqueda. Núria Oliva Prim. Àngel Joval Roquet. Sol Gasch Duran. Lluís Santacruz Alís.

La Seu d’Urgell.  Desembre, 2017

Un grup de veïns de la Seu demanen que les dones puguin entrar a la Germandat de Sant Sebastià
Comentarios