ENTITATS

La Germandat de Sant Sebastià de la Seu incrementarà el suport als col·lectius més afectats per la crisi social

L'alcalde Jordi Fàbrega ha tingut un record especial per al germà Joan Obiols Cordellana que ha fet donació a l'Ajuntament de l'usdefruit de Cal Pensament per a 99 anys.
Assemblea Germandat Sant Sebastià maig 2021 tris
photo_camera Assemblea de la Germandat de Sant Sebastià /FS

La finalització de l’estat d’alarma ha permès que durant aquests dies del mes de maig, la Germandat de Sant Sebastià de la Seu d'Urgell pugui celebrar tots els actes de la Setmana Cultural suspesos el mes de gener per culpa de l’emergència sanitària. Aquest diumenge ha tingut lloc, al Centre Cultural Les Monges, l'Assemblea General Ordinària, que s'havia de celebrar el gener però que es va suspendre per la pandèmia. L'acte ha comptat amb la presència de l'alcalde de la ciutat, Jordi Fàbrega, el Germà Major de la centenària entitat urgellenca, Climent Miró, així com dels membres de la Junta i associats en general.

Assemblea Germandat Sant Sebastià maig 2021 bis

Reconeixement públic a Joan Obiols "Pensament"

L'alcalde Jordi Fàbrega en la presentació de l'acte ha manifestat que si hi alguna cosa positiva que ens ha ensenyat aquesta pandèmia, és que "si fem les coses plegats, és molt més fàcil de sortir-nos-en amb èxit". En aquest sentit, l'alcalde ha agraït públicamant la col·laboració generosa i imprescindible de la Germandat de Sant Sebastià amb les seves donacions a la Fundació Sant Hospital i a la Llar de Sant Josep. L'alcalde també ha tingut un record per al germà Joan Obiols Cordellana, recentment traspassat, i que ha fet una important donació a la ciutat, consistent en l'usdefruit per a 99 anys de l'edifici de cal Pensament. Fàbrega ha anunciat que properament l'Ajuntament de la Seu d'Urgell farà un reconeixement públic al Juanito de cal Pensament, amb la presència de la seva vídua.

El Germà Major de la Germandat de Sant Sebastià, Climent Miró, ha manifestat que "celebrem aquesta inusual diada del nostre patró, Sant Sebastià, amb la mirada posada en el record dels germans i amics que ens han deixat aquests mesos". L'Assemblea de la Germandat de Sant Sebastià ha tingut un record emocionat per als 26 germans que han traspassat aquest 2020, una xifra significativament més alta que els altres anys. Per altra banda, al llarg del mateix any s'han produït 14 noves altes a la centenària entitat solidària.

Climent Miró: "Després de la crisi sanitària, vindrà la crisi econòmica  i social"

L'Assemblea General Ordinària també ha aprovat l'informe i els comptes de l'entitat i el pressupost per al proper exercici, que preveu continuar incrementant les ajudes socials per als col·lectius més necessitats. En aquest sentit, Climent Miró, ha explicat que "després de la crisi sanitària, vindrà la crisi econòmica  i social i la Germandat intentarà, dins les seves possibilitats, donar-hi resposta, col·laborant amb entitats com el Banc dels Aliments i altres".

Cartell Sant Sebastià 2021(Cartell Sant Sebastià 2021 / Anna Solans Pomares / creativadisseny)

Sant Sebastià, vot de poble

La Seu d'Urgell, com moltes d’altres poblacions catalanes, sota els estralls de la pesta a mitjans del segle XIX va posar-se sota l’advocació de Sant Sebastià, patró que s’invocava per a salvar-se del còlera.

La Germandat de Sant Sebastià, que supera els 800 socis (la majoria d’ells caps de casa), s’anomenava històricament Associació de Socors Mutus i va crear-se el 1855, que ha ofert de manera ininterrompuda als seus associats els serveis i atencions previstos pels seus fundadors.

Actualment, la Germandat impulsa diverses iniciatives culturals i ciutadanes, destacant la important recuperació de les tradicionals ‘Caramelles’ de Pasqua, amb prop de 100 cantaires. També participa en la processó de Divendres Sant, en l’Estudiantina del Carnaval i en d’altres manifestacions populars i folklòriques.

comentaris