24.05.2022 |
Viure als Pirineus

RECERCA

Gerard Gascón Moliné presenta a l’Arxiu Comarcal el seu treball de recerca en el marc de “Recerca jove”

La presentació de Gerard Gascón gira al voltant d’un projecte de recerca centrat en el desenvolupament d’un joc original per videoconsola amb tecnologia de l’any 1988
Gerard Gascon Moliné TDR
Portada del treball de recerca de Gerard Gascon Moliné /ACAU
Gerard Gascón Moliné presenta a l’Arxiu Comarcal el seu treball de recerca en el marc de “Recerca jove”

El proper divendres, dia 17 de desembre, a les 20.00 h, tindrà lloc a l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell la presentació del treball de recerca de Gerard Gascón Moliné, de 17 anys, alumne de segon batxillerat de l’Institut Joan Brudieu, en el marc de l’espai “Recerca jove”.

“Recerca jove” és una proposta nascuda en el marc de la programació anual de conferències que organitzen l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell, l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell, l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, i que tenen les seves principals manifestacions en els cicles Parlem d’història i Desenterrant el passat.

La proposta vol oferir una plataforma per a la difusió dels resultats dels treballs de recerca de batxillerat, que forma part del currículum dels alumnes que cursen aquesta etapa de la seva formació, i que integra un conjunt d’activitats estructurades i orientades a la investigació amb el seguiment del professorat, per tal de consolidar la seva competència en recerca. La presentació d’aquests treballs davant d’un públic general es valora com un aspecte molt positiu dins del marc de l’activitat curricular de l’alumnat, i s’adapta perfectament amb el compromís de les entitats implicades de divulgar el coneixement generat a la comarca de l’Alt Urgell.

La presentació de Gerard Gascón gira al voltant d’un projecte de recerca centrat en el desenvolupament d’un joc original per videoconsola amb tecnologia de l’any 1988, amb una explicació sobre les dificultats tècniques i estètiques de treballar amb eines informàtiques antigues i una reflexió final sobre l’obsolescència tecnològica. El treball ha estat tutoritzat per la professora Núria Betriu Caubet, del Departament de Matemàtiques l’Institut Joan Brudieu de la Seu d’Urgell.

L’assistència a l’acte és oberta a tothom. Així mateix, la presentació podrà ser seguida en directe via streaming a través de l’enllaç https://youtu.be/KN0jH8xeC6k

Gerard Gascón Moliné presenta a l’Arxiu Comarcal el seu treball de recerca en el marc de “Recerca jove”
Comentarios