Signat un conveni per impulsar un centre comercial a cel obert a la Seu

La Generalitat, l'Ajuntament de la Seu d'Urgell i la Unió de Botiguers reiteren l'aposta conjunta pel projecte de centre comercial a cel obert de la ciutat.

conveni comercç cel obert
photo_camera Signatura del conveni de dinamització comercial.

El director general de Comerç, Josep Maria Recasens, l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, i el president de la Unió de Botiguers de la Seu d’Urgell, Ramon Ferrer, van signar ahir al migdia un conveni de dinamització comercial. Amb aquesta signatura, Generalitat, Ajuntament i la Unió de Botiguers de la Seu d’Urgell reiteren el compromís compartit de sumar esforços per consolidar el projecte de centre comercial a cel obert de la ciutat.

Una de les prioritats del Departament d’Empresa i Ocupació en matèria de comerç és potenciar la cooperació entre les petites i mitjanes empreses comercials que contribueixen a la renovació de l’activitat comercial, impulsar la renovació i la innovació en el sector i vehicular la col·laboració amb altres administracions per a la dinamització dels centres comercials urbans. L’objectiu d’aquest programa és donar suport als ajuntaments i les associacions de comerciants de Catalunya per la consolidació dels Centres Comercials a Cel Obert de Catalunya (CCCO).

De la seva banda, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell reitera el suport al sector comercial per a seguir treballant intensament per a la consolidació del Centre Comercial a Cel Obert a la ciutat.

Amb aquestes premisses, l’objecte del conveni és consolidar o fins i tot crear sinèrgies comercials urbanes capaces de donar respostes professionals a les necessitats actuals dels consumidors, i convertir aquest equipament comercial col·lectiu urbà en el motor de la revitalització comercial i urbanística del seu entorn.

El pla d’actuacions, impulsat per la Unió de Botiguers de la Seu d’Urgell, vol reforçar el posicionament del comerç urbà local i la seva competitivitat davant dels nous entorns canviants del sector. Entre les actuacions previstes al pla, destaquen les accions per la campanya de Reis, el Carnaval, Setmana Santa i la Fira Sant Ermengol. També inclou la Shopping Night, el Mercat d’Oportunitats, els Dissabte tarda al Carrer i desfilades de moda i complements.

Tant el Departament d’Empresa i Ocupació –a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda- com l’Ajuntament de la Seu d’Urgell es comprometen a col·laborar en la difusió, promoció i coordinació d’aquest pla d’actuacions. El pressupost total del pla d’actuacions és de 31.500 euros. El Departament d’Empresa i Ocupació –a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM)- aporta al projecte una subvenció de 16.792,65 euros.