19.01.2022 |
Viure als Pirineus

EDUCACIÓ

Front comú d'institucions i centres educatius de l'Alt Urgell en la lluita contra el ciberassetjament

Després que hagin sorgit comptes d’Instagram que publiquen relacions afectivo-sexuals amb noms i cognoms, i grups de WhatsApp amenaçant a joves.
IES Joan Brudieu
IES Joan Brudieu de la Seu d'Urgell
Front comú d'institucions i centres educatius de l'Alt Urgell en la lluita contra el ciberassetjament

Els centres educatius de secundària de la Seu d’Urgell, amb els agents del Pla Estratègic Comarcal de l’Alt Urgell contra l’assetjament escolar, l’Equip d’Assessorament psicopedagògic i els Mossos d’Esquadra, reunits recentment, han acordat abordar de forma conjuntament una problemàtica que s’està donant a tots els centres educatius.

Recentment s’han trobat per les xarxes socials, comptes d’Instagram on es parla obertament amb noms i cognoms de les relacions afectivo-sexuals que tenen els joves de la comarca de 12 a 18 anys, amb faltes de respecte, injuries i amenaces entre els joves. També s’ha detectat grups de Whatsapp on es decideix amenaçar directament un jove en concret.

Aquestes i altres situacions són greus faltes administratives i penals, tal com han citat els Mossos d’Esquadra, els menors d’edat carreguen amb part de la conseqüència, però cal tenir molt clar que les sancions van directament cap als tutors legals dels menors.

La regidora d’Educació de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Núria Tomàs, i la consellera comarcal d’Educació a l’Alt Urgell, Marta Poch, volen destacar “la bona resposta dels centres educatius i el front comú que han decidit per tirar endavant aquestes accions”.

ciberassetjament

 Les accions que es tiraran endavant són:

-       Circular informativa a través dels centres educatius a tot l’alumnat de secundària.

-       Vídeos que es difondran a través de les xarxes socials on es parlarà de la importància de fer un bon ús de les xarxes, tant per part dels joves, com que les famílies en facin un control, els qual seran en col·laboració amb l’Oficina Jove de l’Alt Urgell i el Punt Òmnia.

-       Sessions de treball en famílies de secundària amb el projecte Créixer en família.

-       Fulletó informatiu sobre ciberassetjament a les famílies en format virtual a través dels centres educatius.

-       Tallers a 1r ESO sobre Internet segura programats al centres.

La situació de pandèmia actual, i el confinament no ha ajudat a que els i les joves pugin disposar d’espais per a comunicar-se presencialment. És per això que cal dotar d’eines i recursos a les famílies i als i les joves per fer un bon ús dels telèfons mòbils i de les xarxes socials.

D’altra banda, remarcar que s’ha repartit a tots els centres educatius un fulletó informatiu del Pla Comarcal contra l’assetjament en edat escolar.

Front comú d'institucions i centres educatius de l'Alt Urgell en la lluita contra el ciberassetjament
Comentarios