17.05.2022 |
Viure als Pirineus

Fotoperiodisme per no oblidar el dia més llarg

Milers de soldats van morir ara fa setanta anys a les platges de Normandia, en un terreny marcat per la duresa del clima nòrdic i l'herència d'una guerra que es recorda, inevitablent, a cada racó. A partir d'un viatge a les costes del desembarcament (Omaha, Utah, Gold, Juno i Sword) el periodista Ferran Garcia ens proposa una reflexió històrica i emocional sobre la guerra amb una sèrie de fotografies que ens fan pensar sobre el drama i el sacrifici d'una guerra brutal. Imatges per no oblidar, mai més, Omaha.

IMG_9567
Ferran Garcia ha fet reportatges fotogràfics per tot el món.
Fotoperiodisme per no oblidar el dia més llarg

L'exposició de Ferran Garcia Queralt, titulada '06:30+70 (recordant Omaha)', és una mostra fotogràfica que ens fa recordar un esdeveniment històric com va ser el desembarcament de Normandia, el Dia D, des d'una mirada íntima i pausada.

En un recorregut per l'exposició, acompanyats per l'autor, aquest ens explica la tècnica que va utilitzar i la lògica que justifica la seva decisió. "Les fotografies estan fetes amb pel·lícula de mig format en blanc i negre (que ell mateix va revelar i digitalitzar a casa) amb la intencionalitat de crear una atmosfera entre la realitat i el somni, entre el que és i el que va ser, entre el que podria haver estat el Dia D i el que mai hauria hagut de passar.., però va succeir".

Ferran Garcia, professional de la comunicació que porta més de 10 anys treballant en diverses etapes com a redactor, càmera de vídeo i fotoperiodista, ens proposa un moment de reflexió i, certament, ho aconsegueix. Un moment que ens trasllada a la sorra de les trinxeres i a tot allò que devia passar pel cap dels milers de soldats que allí van perdre la vida en un dia marcat pel drama i pel sacrifici.

'06:30+70 (recordant Omaha)', es pot veure per les tardes (de les 17:00 a les 21:00 hores) a la sala d'exposicions 'la Cuina' del centre cultural Les Monges de la Seu d'Urgell fins el dia 1 de setembre.

Si hi aneu, abans de sortir tanqueu els ulls un moment i veureu Omaha.

Fotoperiodisme per no oblidar el dia més llarg
Comentarios