L'espai Ermengol organitza una sessió sobre la formació de les muntanyes de l'Alt Urgell

Avui dijous 23 de juliol, a les 20 hores, tindrà lloc la sessió teòrica sobre la història geològica de l'Alt Urgell i dissabte, 25 de juliol, a les 9 del matí, hi haurà una sortida fins al Coll de la Trava.

cicle muntanyes i temps alt urgell
photo_camera Cartell del cicle de muntanya i temps a l'Alt Urgell.

L'Espai Ermemgol-Museu de la Ciutat de la Seu d'Urgell realitzarà aquesta setmana la segona sessió del cicle 'Muntanya i Temps de l'Alt Urgell' que en aquesta ocasió se centrarà en la formació de les muntanyes a la nostra comarca. 

La primera jornada se celebrarà avui dijous, 23 de juliol, a les vuit del vespre, en la qual Albert de Gràcia explicarà al llarg d'una hora la història geològica del Pirineu. Es resoldran preguntes com per què hi ha restes de dinosaures a Coll de Nargó, per què hi ha fòssils marins al cim del Cadí, per què existeix la plana de l'Urgellet o per què sabem que hi havia glaceres a Anserall.  

La segona jornada dedicada a la formació de les muntanyes a l'Alt Urgell tindrà lloc aquest dissabte, 25 de juliol, amb una sortida conduïda també per Albert de Gràcia que s'iniciarà a les nou del matí des de l'Espai Ermengol. Els participants, amb cotxes particulars, recorreran el tram de la carretera entre la Seu d'Urgell i el Coll de la Trava, fent diverses parades, per anar interpretant el paisatge i fer algunes petites excursions. Els participants a la sessió descobriran antics volcans, muntanyes que jo no existeixen, les terres vermelles de la Trava, entre d'altres fenòmens geològics. 

La participació en aquest cicle 'Muntanya i Temps de l'Alt Urgell' és gratuïta i oberta a tothom. 

La setmana passada ja va tenir lloc la primera part del cicle centrada en el temps de l'Alt Urgell. En la jornada teòrica, els participants van poder conèixer la complexitat climàtica de la comarca alturgellenca, van aprendre a llegir mapes del temps i fer pronòstics. En la jornada pràctica, es va realitzar una sortida fins al Pla de les Forques, des d'on es va analitzar sobre el paisatge la diversitat de climes de la zona i es van explicar el per què de molts fenòmens meteorològics que succeeixen. La classe pràctica es va cloure al Parc del Segre per veure com funciona una estació meteorològica.