03.10.2022 |
Viure als Pirineus

El Festival del Joc del Pirineu girarà entorn el joc i la música

L'Ajuntament de Tona rebrà el premi Amic del Joc
Festival del Joc del Pirineu
Participants al Festival del Joc del Pirineu/RàdioSeu
El Festival del Joc del Pirineu girarà entorn el joc i la música

La Seu d'Urgell celebrarà la 5a edició del Festival del Joc del Pirineu els dies 6, 7 i 8 de març. L'alcalde de la Seu, Jordi Fàbrega, ha assegurat que, durant tot aquell cap de setmana, "la ciutat es convertirà en la capital del joc al Pirineu". Enguany, aquest festival girarà entorn el joc i la música. Fàbrega ha remarcat que aquest certamen "és la cita anual més important en el sector del joc català". El premi Amic del Joc que atorga el Festival del Joc del Pirineu es concedirà en aquesta edició a l'Ajuntament de Tona (Osona) com a organitzador de la fira Joc, que enguany fa vint anys, sent el primer certamen d'aquestes característiques que té lloc a Catalunya.

La Seu d'Urgell comptarà amb 6 ludoteques amb jocs de diferents tipologies amb guiatge i assessorament de monitors especialitzats; 21 partides exclusives de jocs en diferents espais de la ciutat així com iniciació a jocs de taula.

El Festival també atorgarà, novament, els Premis Catalunya al millor joc en català i millor joc editat a Catalunya durant el 2019. L'objectiu d'aquest concurs és reconèixer públicament l'esforç de crear i editar jocs de taula a Catalunya.

El director del Festival del Joc del Pirineu, Xavi Socías, ha explicat que el motiu que la temàtica sigui el joc i la música ve motivat perquè aquest any es commemora el 500 aniversari del naixement de Joan Brudieu (Any Brudieu), mestre de capella de la Catedral de Santa Maria d'Urgell i un dels músics més importants del Renaixement català. "Per això, hem cregut convenient des de l'organització del festival que la música i el joc vagin de la mà", ha remarcat Socías.

'Aquelarre' és el primer joc de rol de Catalunya que enguany fa trenta anys. En el marc del festival hi haurà una exposició amb una mostra de les diferents edicions que se'n disposen, així com il·lustracions i material inèdit que permet al visitant fer un recorregut pels trenta anys d'història.

El Festival del Joc del Pirineu girarà entorn el joc i la música
Comentarios