El Festival del Joc del Pirineu comptarà amb prop d'una vintena d'espais preparats per fer partides

La setena edició del certamen, que tindrà lloc del 31 de març al 2 d'abril a la Seu d'Urgell, arriba plenament consolidada.
Festival Joc del Pirineu 2023
photo_camera Presentació a l'ajuntament de la Seu d'Urgell del setè Festival del Joc del Pirineu / Albert Lijarcio

El setè Festival del Joc del Pirineu, que tindrà lloc entre el 31 de març i el 2 d'abril, comptarà amb gairebé una vintena d'espais de la Seu d'Urgell preparats per dur a terme diverses partides. Així, a banda d'estrenar-ne un de destinat als nens d'entre 0 i 3 anys, s'incrementen els punts on s'hi desenvoluparan les anomenades "experiències lúdiques singulars", per les quals es trien entorns que ajudin encara més a endinsar-se en la filosofia del joc. D'entre els nous espais hi ha el Museu Diocesà d'Urgell, a més de diversos hotels de la capital alturgellenca. El certamen, que va aplegar més de 6.000 persones en la passada edició, està plenament consolidat i aconseguit situar-se com un referent a Catalunya en aquest àmbit.

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Francesc Viaplana, ha indicat que una de les especificitats dels Festival del Joc del Pirineu és que "tota la ciutat hi juga". També ha destacat que "el joc és cultura" i que per això la ciutat hi creu. Per la seva banda, el vicealcalde, Jordi Fàbrega, ha dit que durant el certamen La Seu es converteix en "capital del joc". A més, ha detallat que enguany esperen més afluència de públic, tenint en compte que el festival coincideix amb les vacances escolars de Setmana Santa.

Joc del Pirineu 2
Edició 2020 del Festival del Joc del Pirineu / laseu.cat

Mentre, la tinent d'alcalde de Promoció de la ciutat, Mireia Font, ha assenyalat que en aquesta edició hi haurà partides que es duran a terme a la Biblioteca de Sant Agustí i al Centre Cívic El Passeig. Pel que fa a la quarta edició dels Premis Catalunya, als quals hi opten una trentena de jocs, ha dit que enguany s'incorpora la categoria de millor joc de rol a les que ja existien de millor joc de taula infantil editat en llengua catalana i joc de taula familiar i/o adult editat en català. Mentre, el guardó 'Amic del Joc' se l'endurà Oriol Comas, estudiós i autor català mon de l'àmbit del joc de taula.

Una altra de les novetats és que en el marc del certamen hi hauran presentacions oficials de jocs, com ara un anomenat 'Jerusalem', ideat per una teòloga. També s'incrementa el nombre d'editorials presents al festival, passant de quatre a nou, segons ha dit el codirector tècnic del Festival del Joc del Pirineu, Marc Travé. A més, en l'àmbit comercial, uns quaranta comerços de la ciutat també s'hi impliquen amb la iniciativa organitzant diversos jocs.