MALTRACTE ANIMAL

FAADA denuncia l'abandó d'una colònia felina en un edifici de la Seu i reclama al consistori mesures urgents

També demana un expedient sancionador contra la comunitat de veïns per incomplir la normativa de protecció animal
Edifici La caixa 18
photo_camera La colònia de gats està situada en aquest edifici de la Seu d'Urgell / Feliu Sirvent

FAADA, la Fundació per a l'Assessorament i Acció en Defensa dels Animals, ha presentat una denúncia formal davant l'Ajuntament de la Seu d'Urgell per la situació d'una colònia de gats situada en un edifici de la localitat. Segons l'entitat animalista, es tracta d'una vintena d'animals que han estat sense control durant anys i tampoc han rebut l'atenció veterinària necessària. "Vam sol·licitar la intervenció de l'Ajuntament l'abril del 2023 per esterilitzar els gats, però no hi ha hagut cap actuació urgent i eficaç per part de l'administració. Des del febrer d'enguany, la comunitat de veïns va prohibir l'alimentació i l'accés al pati on es troba la colònia, fet que ha empitjorat la situació dels animals i alguns ja han mort", denuncia FAADA.

Edifici La caixa 18
La colònia de gats està situada en aquest edifici de la Seu d'Urgell / Feliu Sirvent

L'entitat recorda que els gats comunitaris estan protegits per la Llei 7/2023 de protecció dels drets i el benestar dels animals. Davant d'aquesta situació, ha sol·licitat al consistori mesures urgents per esterilitzar als gats i perquè puguin rebre l'atenció veterinària necessària així com l'alimentació diària mitjançant personal de l'Ajuntament o voluntaris acreditats.

En aquest sentit, FAADA ha sol·licitat que s'iniciï un expedient sancionador contra la comunitat de veïns per incompliment de la normativa de protecció animal. La fundació vol que se la reconegui com a part interessada en el procediment.