24.05.2022 |
Viure als Pirineus

Una exposició i un vídeo commemoratiu recordaran el Col·legi de les Monges

A partir de la iniciativa plantejada per un grup d’antics alumnes, professors i personal no docent vinculat amb el Col·legi de Santa Maria de Lestonnac de la Seu d’Urgell, més conegut a la població com a Col·legi de les Monges o de la Companyia de Maria, l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell es disposen a col·laborar amb la iniciativa mitjançant la seva participació en la preparació d’una exposició i d’un vídeo commemoratiu d’una institució educativa cabdal en la capital alturgellenca que, després de 300 anys de serveis educatius a la ciutat, va tancar les seves portes l’any 1996.

Centre cultural Les Monges de la Seu d'Urgell
Centre cultural Les Monges de la Seu d'Urgell
Una exposició i un vídeo commemoratiu recordaran el Col·legi de les Monges

En el moment actual, i amb la participació de tècnics de totes tres institucions col·laboradores, s’estan duent a terme les tasques de recollida de material i de les vivències relacionades amb l’escola, això darrer a través d’entrevistes realitzades a diverses persones amb una vinculació específica amb la institució, per tal de crear aquests productes de memòria que complementaran els actes que acompanyaran la commemoració del vintè aniversari del tancament de l’escola, que són previstos per al proper mes de novembre.

En aquest sentit, els voluntaris i les institucions implicades en els actes insisteixen en demanar la col·laboració de totes aquelles persones que tinguin alguna relació amb l’antic col·legi, per tal que facilitin material fotogràfic per il·lustrar l’exposició i l’audiovisual. Els interessats a cedir temporalment aquest material per procedir a la seva reproducció cal que es dirigeixin a les dependències de l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell (tel. 973 35 01 31; c. e. [email protected]) on es podrà reproduir amb totes les garanties que ofereix aquest equipament per garantir la seva perdurabilitat.

Una exposició i un vídeo commemoratiu recordaran el Col·legi de les Monges
Comentarios