LLEURE

Èxit de participació del V Festival del Joc del Pirineu

El Festival del Joc del Pirineu va tancar ahir al vespre les portes de la seva cinquena edició amb un augment de prop del 30% de públic
Joc al Pirineu
photo_camera La sala de Sant Domènec de la Seues va omplir/laseu.cat

El Festival del Joc del Pirineu de la Seu d’Urgell va tancar ahir al vespre les portes de la seva cinquena edició amb un augment de prop del 30% de públic respecte l’any passat, amb un total de 4.565 participants de totes les edats vinguts d’arreu del país. L’any 2019 s’hi van donar cita en aquest mateix certamen 3.597 persones.

Davant d’aquest record de participació, la tinent d’alcalde de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de la Seu, Mireia Font, afirma que “els participants valoren molt positivament els espais singulars on tenen lloc les partides exclusives, com la cripta i el cor de l’antiga església de l’escola de Les Monges o el soterrani de l’Espai Ermengol, així com l’escaperoom celebrat a la Biblioteca Sant Agustí, novetat d’aquesta cinquena edició. Tot això fa que aquest certamen dedicat al joc sigui singular respecte a d’altres que se celebren al Catalunya”.

Aquests 4.565 participants han gaudit d’un cap de setmana de joc que s’han repartit a la gran ludoteca instal·lada a la sala Sant Domènec (3.125 jugadors), epicentre del festival on s’hi van realitzar 1.137 préstecs de jocs; a les partides exclusives (300 jugadors); a la ludoteca avançada situada a l’Espai Ermengol (90 jugadors); els jocs tradicionals a la plaça Patalín (150); i  la ludoteca de jocs de rol a la sala la Cuina (60 jugadors).

D’altra banda, 165 persones van participar en el concurs d’aparadors enredats i 35 persones van prendre part en les diferents activitats complementàries organitzades per Turisme Seu.

També cal sumar-hi els 600 alumnes de primària i secundària dels diferents centres educatius de la Seu d’Urgell que els dies previs al festival van gaudit també del joc a la gran ludoteca ubicada a Sant Domènec, mentre que la 4a jornada pedagògica, que enguany va treballar el tema ‘El poder del rol a l’aula’, hi van participar 40 professionals del món educatiu.  

Amic del Joc 2020-Ajuntament de Tona

Premis Catalunya 2019

Per segon any consecutiu, el Festival del Joc del Pirineu ha lliurat els Premis Catalunya 2019. Pel que fa al premi Amic del Joc en reconeixement a una persona física o una institució que destaqui per la seva trajectòria en favor del joc, ha estat per l’Ajuntament de Tona com a organitzador de la fira JocJoc, que enguany fa 20 anys, sent el primer certamen d’aquestes característiques que té lloc al nostre país.

El Millor Joc en català 2019 es va atorgar a La fallera calavera 3, de l’editorial Zombi Paella, mentre que el premi Millor Joc editat a Catalunya al 2019, amb l’objectiu de fer un reconeixement públic a les editorials que creen joc a Catalunya, va ser per Belratti, de l’editorial Games4Gamers.

Concurs ‘aparadors enredats’

El Festival del Joc del Pirineu també va organitzar enguany el concurs d’aparadors enredats amb la participació de 165 persones que es van moure pels carrers de la Seu d’Urgell durant tot el cap de setmana cercant d’entre una vintena d’aparadors dels comerços participant l’objecte infiltrat. 

Els guanyadors d’aquest concurs han estat per Xavi Sumarroca (Andorra); Ana Utrera (Santa Coloma de Gramenet); Núria Clop (La Seu d’Urgell) i Mireia Bordoll (La Seu d’Urgell).