Estrena d’un nou espectacle als Tarters dels Manairons de la Guàrdia d’Ares

El dia 20 de juny se celebrarà la novena Jornada de Mitologia Pirinenca.

Tarter gros
photo_camera El dia 20 de juny se celebrarà la novena Jornada de Mitologia Pirinenca.

Fidel a la creença popular, el poble de la Guàrdia d’Ares anirà a buscar manairons al bosc de l’Obaga el dia 20 de juny. L’acte forma part del programa de la Jornada de Mitologia Pirinenca, que començarà a les 6 de la tarda al local social Sebastià Julià i es clourà a mitja nit al paratge de Plan Fornesa, a tocar dels tarters dels Manairons.

La principal novetat d’enguany será l’estrena de l’espectacle La nit del solstici d’estiu, que prendrà com a escenari el tarter gran dels Manairons. Es tracta d’una evocació dels diversos éssers de la mitología pirinenca que conflueixen en la nit més curta de l’any. La representació anirà a càrrec de TAT Teatre i la música en directe l’hi posarà el grup Baridà Sons Fers.

La festa s’encetarà amb dues presentacions literàries: Dones en blanc i negre, de Salomé Escribà, i Els minairons, de Mònica Bonet, i la presentació del CD La cantata dels minairons, a càrrec d’Ivan Caro i Pilar Planavila. Després, será el moment de l’arribada dels canuts dels manairons, obra de la ceramista Carme Invernón, que seran rebuts amb la seva cançó per Baridà Sons Fers. Tot seguit tindrà lloc un berenar-sopar popular.

A dos quarts de nou del vespre s’iniciarà la caminada des de la Guàrdia als tarters pel camí vell. Un cop als tarters, començarà la part més mágica de la jornada, amb l’estrena del nou espectacle visual, que donarà pas a la collita guiada de manairons.

Es clourà la festa amb una sessió de danses sota els estels, que anirà acompanyada de coca i xocolata. Tots els actes són gratuïts, llevat del berenar-sopar, que costarà 5 euros per persona i per al qual cal inscriure’s prèviament al Consell Comarcal (tel. 973 35 31 12 – [email protected]).

La Jornada de Mitologia Pirinenca és una iniciativa de l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de la Guàrdia d’Ares, l’Ajuntament de les Valls d’Aguilar i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell i compta amb el suport de la Diputació de Lleida i l’Institut d’Estudis Ilerdencs.