MUNICIPIS

Els veïns de Berén asseguren que no tenen res a veure amb les destrosses a la portada d'aigua a Argestues

Els veïns de Berén afirmen que la Comissió d'Urbanisme els ha donat la raó per silenci administratiu i que no s’hauria d’haver licitat ni executat mai aquesta obra.
Veïns de Beren
photo_camera Els veïns de Berén es van concentrar el passat mes de juny / JRF

Després de la denúncia de destrosses a les obres de la portada d’aigua a Argestues, que l'Ajuntament de les Valls d'Aguilar va fer pública aquest dilluns a través d'un comunicat als mitjans de comunicació, avui han estat els veïns de Berén el qui han dit la seva. A través d'un comunicat, han fet saber "que no tenen res a veure amb aquests fets que denuncia l’Ajuntament, amb un clar interès de desinformar a la ciutadania". 

Veïns de Berén 2
Els veïns de Berén es van concentrar el passat mes de juny / JRF

Els veïns de Berén apunten que "si hi ha hagut algun incident, ha estat per un problema per les obres que ha realitzat l’Ajuntament en una finca privada. El propietari de la qual va informar a l’Ajuntament el passat dia vint-i-set de juny que havien entrat en la seva finca sense cap autorització per fer passar unes tuberies d’aigua i anteriorment, el dos de juny, el propietari va denunciar els fets davant els Mossos d’Esquadra exigint a l’Ajuntament a sortir de la seva propietat i deixar-la en el seu estat inicial".

Els veïns i veïnes i la Comunitat de Regants de Berén han aprofitat l'ocasió per fer públic que la Comissió d'Urbanisme de la Generalitat els ha donat la raó per silenci administratiu: "Ens ha donat la raó per silenci administratiu i no s’hauria d’haver licitat, ni executat aquesta obra", alhora que "reclamem i animem a l’Ajuntament i més concretament a l’alcaldessa Rosa Fàbrega, a que abans d’intentar prendre l’aigua de Berén per endur-se-la cap a Argestues, primer arregli i declari l’aigua que sempre ha tingut el poble d’Argestues, aigua que els ha permès rebre les corresponents autoritzacions  per construir un gran edifici i vàries cases rurals, que són propietat de l’alcaldessa. I volem fer saber que, com des de sempre hem dit, un cop hagin arreglat l’aigua d’Argestues, si en determinats moments necessiten aigua, Berén estarà disposada a parlar-ne i ajudar-nos entre veïns per a que tots en tinguem".