HABITATGE

Els pisos buits de la Seu, propietat de bancs i empreses, pagaran un 50% més d'IBI

L’Ajuntament de la Seu bonificarà amb el 95% de l'IBI els propietaris que lloguin per sota del preu del lloguer recomanat

dav
photo_camera Un edifici de la Seu, amb els pisos buits, propietat d'un banc/Feliu Sirvent

El ple de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha aprovat aquest dilluns diverses modificacions de les ordenances municipals, entre les quals destaca la voluntat del govern municipal d’aplicar un recàrrec del 50% de l’Impost de Béns Immobles (IBI) als habitatges buits. Aquesta modificació de les ordenances es van acordar amb el vot favorable dels 8 regidors presents de l’equip de govern (Junts i ERC) i 6 vots en contra, del grup de Compromís X la Seu. El vicealcalde i responsable de l’àrea d’Hisenda, Francesc Viaplana, va puntualitzar que aquesta mesura s’aplicarà a bancs, empreses, fons d’inversió i particulars amb un gran nombre de propietats. Viaplana va remarcar que l’increment d’aquest impost municipal no s’aplicarà en el cas d’habitatges de segona residència.

Lloguers assequibles

Per altra banda, la mateixa sessió plenària va acordar la bonificació del 95% de l'IBI als propietaris que lloguin per sota del preu del lloguer recomanat pel mateix ajuntament. Viaplana va explicar que aquestes mesures persegueixen l’objectiu d’incrementar el nombre de pisos en el mercat de lloguer i mirar de contenir així els preus dels arrendaments i fer-los més assequibles.

Compromís considera la mesura precipitada

El portaveu de Compromís x la Seu, Joan Barrera, va explicar el vot contrari del seu grup al recàrrec del 50% als pisos buits, adduint que aquesta era una decisió precipitada que calia meditar i aprofundir més. Cal recordar que en diverses ocasions el grup municipal de Compromís x la Seu havia reclamat al govern municipal  mesures que permetessin que "una part dels prop de 200 pisos buits propietat dels bancs i la SAREB" es destinessin a lloguer social per a joves i famílies sense recursos.