28.05.2022 |
Viure als Pirineus

SUCCESSOS

Els Mossos d'Esquadra detecten marcadors en portes de pisos de la Seu d'Urgell per robar-hi

Arran de dues denúncies per robatoris amb força en un bloc de pisos del carrer Guillem de Plandolit, els agents han detectat en la part superior de les portes la resta d’un fils de pegament.
Porta amb marcador
Una porta d'un habitatge amb marcador / MOSSOS
Els Mossos d'Esquadra detecten marcadors en portes de pisos de la Seu d'Urgell per robar-hi

Els Mossos d’Esquadra de la Regió Policial del Pirineu han detectat aquest dimecres la presència de marcadors en portes de pisos a la Seu d'Urgell. Arran de dues denúncies per robatoris amb força en un bloc de pisos del carrer Guillem de Plandolit, a la zona de l'Horta del Valira, els mossos han realitzat la inspecció ocular al lloc. Els agents han detectat en la part superior de les portes la resta d’un fils de pegament. En revisar altres portes de l’edifici han localitzat més fils de pegament que connectaven la porta amb el bastiment. Els agents han ampliat la recerca detectant més marcadors en altres edificis del mateix carrer de la Seu d'Urgell.

Porta amb marcador 2(Foto: Fils de pegament utilitzats com a marcadors en portes de pisos / Mossos d'Esquadra

Els lladres es volen assegurar si hi viu algú, en un pis o una casa, o si som fora per uns dies. Per això posen un "marcador" a la porta que acostuma a passar inadvertit als que hi viuen. Un tros de plàstic a l'angle de la porta, que caurà quan l'obrim, un filet de cola entre el marc i la porta, que es trencarà quan l'obrim, o un fil de cosir dintre del pany que caurà o es trencarà quan hi fiquem la clau. Els lladres posen aquests senyals gairebé imperceptibles en diversos pisos per obtenir la máxima informació.

Què són els bateries?

Aquests lladres organitzats se'ls coneix com a "bateries". Són grups de tres o quatre persones, estan de pas i no tenen contacte amb ningú, ni es truquen entre ells. Es desplacen per Europa amb cotxe i cometen el 48% dels robatoris en domicilis a Catalunya. Hi ha unes 25 bateries operant al Principat.

Els Mossos d'Esquadra detecten marcadors en portes de pisos de la Seu d'Urgell per robar-hi
Comentarios