25.05.2022 |
Viure als Pirineus

CULTURA POPULAR I TRADICIONAL

Els tres cors de la Seu d’Urgell i Castellciutat s’uneixen per celebrar unes Caramelles 2021 adaptades a la pandèmia

Amb la voluntat de conservar una tradició tan arrelada, els tres cors caramellaires han organitzat les Caramelles d’aquest any 2021 mitjançant el format audiovisual.
Image
Il·lustració del cartell de Caramelles obra de Joan Ignasi Carbonell
Els tres cors de la Seu d’Urgell i Castellciutat s’uneixen per celebrar unes Caramelles 2021 adaptades a la pandèmia

Un any més degut a la COVID-19, els carrers de la Seu d’Urgell i Castellciutat no podran gaudir de les cantades de Caramelles per celebrar la Pasqua. Per aquest motiu i amb la voluntat de conservar una tradició tan arrelada, els tres cors caramellaires han organitzat les Caramelles d’aquest any 2021 mitjançant el format audiovisual.

Les Caramelles Infantils, integrades per alumnat dels grups de cant coral de l’Escola Municipal de Música i l’alumnat de 5è de primària de les Escoles Mn. Albert Vives, Pau Claris i La Salle, han preparat quatre peces, una per part de cada centre educatiu, que compten amb l’acompanyament instrumental de les professores de l’EMM Cati Plana i Georgina Fàbregas.

Aquesta interpretació ha estat enregistrada en vídeo, en una nova experiència per a molts dels infants. El vídeo es complementa amb les interpretacions del Cor de Caramelles de la Germandat de Sant Sebastià i dels Caramellaires de Castellciutat, en aquest cas a partir de cantades d’anys anteriors, ja que la situació sanitària ha fet inviable la realització dels assajos
habituals.

El vídeo de les Caramelles 2021 es podrà veure per primera vegada el dissabte 3 d’abril a les 12:00h mitjançant el següent enllaç: https://youtu.be/HHkwcS2SxYc. Posteriorment es compartirà a les xarxes socials de les escoles i cors. Però internet no serà l’única possibilitat de visualitzar-lo, ja que des del mateix dissabte a la tarda i fins dilluns 5 d’abril al migdia, la Sala de Sant Domènec s’engalanarà amb cistelles, faixes i barretines que acompanyaran al passi continu del vídeo. Allí mateix es repartirà l’usual targetó, il·lustrat en aquesta edició per Joan Ignasi Carbonell.

Des de l’organització volen agrair a totes les famílies, infants, professorat, escoles i als patrocinadors: Cooperativa Cadí, Bisbat d’Urgell, EFAUSA i Fustes Grau i Grau per recolzar una vegada més la nostra tradició. També volem animar a la ciutadania que ens acompanyi a la Sala Sant Domènec i que comparteixi l’enregistrament per les xarxes socials.

Horaris Sala Sant Domènec
Dissabte 3 d’abril de 17 a 19:00h, diumenge 4 i dilluns 5 d’abril de 10:30 a 14:00h.

Els tres cors de la Seu d’Urgell i Castellciutat s’uneixen per celebrar unes Caramelles 2021 adaptades a la pandèmia
Comentarios