Els bombers de la Seu d'Urgell es tornen a sumar a la campanya solidària "els bombers t'acompanyen a donar sang"

La capital de l’Alt Urgell celebrarà aquest dissabte, 1 d’abril, de 10 a 14 hores aquesta jornada solidària, a la plaça dels Oms on hi haurà instal·lat l’autocar del Banc de Sang. La jornada estarà amenitzada amb les actuacions de Batukaseu i els Castellers d’Andorra.

bombers
photo_camera els bombers acompanyant a una noia

L’Associació Cultural i Esportiva Bombers de la Seu s’ha tornat a sumar a la campanya solidària ‘Els bombers t’acompanyen a donar sang’ que organitza Bombers de la Generalitat i el Banc de Sang i Teixits que s’està realitzant durant vuit dies al nostre país amb l’objectiu d’aconseguir el màxim nombre de donacions de sang just abans de Setmana Santa, època en què baixen les reserves.

Concretament, la jornada de col·lecta de sang a la Seu d’Urgell se celebrarà aquest pròxim dissabte 1 d’abril, de deu del matí a dues del migdia, a la plaça dels Oms on hi haurà ubicat l’autocar del Banc de Sang, espai on es realitzaran les extraccions.
 

Ambient festiu, participatiu i social

Aquesta jornada de donació de sang estarà amenitzada durant tot el matí amb diverses activitats lúdiques com poder pujar a un camió de bombers, vestir-se com un bomber, ballar a ritme de batukada amb Batukaseu i poder gaudir d’una exhibició castellera càrrec dels Castellers d’Andorra.
A l’una del migdia tindrà lloc l’acte institucional de cloenda de la campanya ‘Els bombers t’acompanyen a donar sang’.
La celebració d’aquesta campanya de col·lecta de sang a la nostra ciutat compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell.
Val a dir que aquesta nova edició de la campanya de recollida de sang, que es clourà a la capital alturgellenca, juntament les poblacions de Caldes de Montbui i Santa Coloma de Gramenet, es va iniciar el passat dissabte, 25 de març, a Figueres, i es portarà a terme fins el pròxim dissabte 1 d’abril en un total de 17 poblacions catalanes.
 
bombers
 
Tercera edició de la campanya
Aquesta és la tercera edició de la campanya conjunta dels Bombers de la Generalitat i el Banc de Sang i teixits, a la que s’hi ha sumat diversos Ajuntaments com el de la Seu d’Urgell, amb un mateix objectiu: l’augment de les donacions de sang.
En les dues edicions anterior, la campanya es va tancar amb bons resultats: 913 donacions el 2015 i 1.587 donacions el 2016.
 
Setmana Santa, època crítica
Les reserves de sang baixen considerablement durant la Setmana Santa. El canvi d'hàbits i les vacances fan que la població s'acosti menys als punts de donació. Amb aquesta campanya es vol incentivar la donació les setmanes prèvies a l’abril per tal d'assegurar que es mantenen les reserves.
Cal tenir en compte que les plaquetes, un dels elements que s’extreu de cada donació de sang, caduquen als 5 dies i que els glòbuls vermells als 42. Per això, és important mantenir les donacions al llarg de tot l’any i aconseguir unes 1.000 donacions cada dia.
 
Bombers amb Cor
Recordem que aquesta iniciativa va néixer a partir d’un grup de bombers de diferents àmbits i regions d’emergències que volen donar suport a la donació de sang. Per això, més enllà de donar sang, els bombers en difonen les campanyes i dinamitzen les jornades de donació. Bombers amb Cor és una iniciativa altruista d’un grup de professionals del cos.