JOCS OLÍMPICS D'HIVERN 2030

Els alcaldes de l’Alt Urgell acorden donar un suport condicionat als Jocs Olímpics d’hivern

El Consell d'Alcaldes s'ha reunit de manera extraordinària per debatre el projecte de la candidatura olímpica a la comarca

Consell Alcaldes JJOO
photo_camera Reunió extraordinària del Consell Alcaldes de l'Alt Urgell / CCAU

El Consell d’Alcaldes de l’Alt Urgell ha acordat majoritàriament donar un suport condicionat al projecte de candidatura als Jocs Olímpics d’Hivern al Pirineu. Aquesta és la conclusió a què han arribat els representants municipals en la reunió extraordinària convocada a l’efecte i que ha tingut lloc aquest dimecres al vespre en format mixt presencial i telemàtic. Aquesta reunió es va decidir de programar-la després de les informacions sobre la candidatura olímpica exposades per alts càrrecs del govern de la Generalitat en el Consell d’Alcaldes celebrat a Oliana el dia 2 de febrer passat.

Consell Alcaldes JJOO
El Consell d'Alcaldes de l'Alt Urgell s'ha reunit per abordar la candidatura als Jocs Olímpics d’Hivern al Pirineu / CCAU

Al llarg de gairebé dues hores, els alcaldes i alcaldesses han debatut entorn del projecte olímpic, amb intervencions de tots els assistents a la reunió. Tal com s’ha posat de manifest, els JJOO generen més dubtes que certeses pel fet que la informació rebuda fins ara és molt escassa i és per aquest motiu que els alcaldes reclamen més concreció i més compromisos dels governs català i espanyol, sobretot pel que fa a les inversions en infraestructures i a l’impacte mediambiental. També troben a faltar un lideratge clar del projecte.

Malgrat l’escepticisme amb què, ara com ara, aborden el projecte olímpic els ajuntaments de l’Alt Urgell, els seus alcaldes i alcaldesses han acordat donar un vot de confiança als promotors de la candidatura. Tal com s’ha expressat durant la reunió, el Pirineu no pot deixar passar les oportunitats de futur que se li presenten i els JJOO en són una d’important, tot i que han coincidit en afirmar que no són la solució als problemes que té avui el Pirineu. L’acord no s’ha pres per unanimitat, ja que hi ha hagut posicionaments obertament contraris a la celebració d’uns Jocs Olímpics d’Hivern al Pirineu.