01.07.2022 |
Viure als Pirineus

INFRAESTRUCTURES

El Govern d'Andorra atorga una nova subvenció a l'Aeroport de la Seu

La subvenció podria arribar a un màxim de 300.000 euros, segons l'edicte publicat al Butlletí Oficial del Principat d'Andorra (BOPA)

Aeroport de la Seu
Aeroport de la Seu/Feliu Sirvent
El Govern d'Andorra atorga una nova subvenció a l'Aeroport de la Seu

El Butlletí Oficial del Principat d'Andorra ha publicat aquest dimecres un edicte segons el qual, el ministeri d'Economia, Competivitat i Innovació del Govern d'Andorra, adjudica a 'Aeroports Públics de Catalunya, una subvenció per a l'explotació de l'Aeroport Andorra-la Seu d'Urgell. L'Edicte específica que l'import de la subvenció és del 50% del dèficit de la infraestructura, amb un màxim de 300.000 euros. L'acord del Govern d'Andorra va ser adoptat en data 4 de juliol de 2018.

Estudi de la Cambra de Comerç d'Andorra

Aquesta subvenció és idèntica a la que ja va atorgar el Govern d'Andorra l'octubre de l'any passat i el novembre del 2016. La publicació de l'acord de concessió d'aquesta subvenció arriba just quan fa pocs dies, la Cambra de Comerç d'Andorra va encomanar un estudi per avaluar si és viable instal·lar un aeroport dins el territori andorrà. L'encàrrec el durà a terme una empresa francesa especialitzada i es farà de manera progressiva. Segons el president de la Cambra de Comerç d'Andorra, Miquel Armengol, l'aeroport de la Seu d'Urgell "no cobreix les necessitats del país". Per la seva banda, el Govern d'Andorra ha declarat reiteradament que el projecte de la Cambra de comerç andorrana i l'aposta per l'Aeroport d'Andorra-la Seu d'Urgell són compatibles.

L'aproximació amb GPS s'autoritzarà el 2019

L'Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA) té previst autoritzar la posada en marxa del sistema d'aproximació instrumental amb GPS a l'Aeroport d'Andorra-La Seu d'Urgell a finals d'aquest any o principis de 2019, segons va informar el Departament de Territori i Sostenibilitat. La implementació d'aquest mecanisme aconseguiria que la infraestructura pirinenca fos operativa els dies en què la nuvolositat i el mal temps impedeix dur a terme maniobres d'aterratge o enlairament de forma visual, com s'ha de fer ara per ara.

 

 

El Govern d'Andorra atorga una nova subvenció a l'Aeroport de la Seu
Comentarios