JxCat assumeix l'error del president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell i ERC exigeix la seva dimissió

El president del Consell Comarcal, Miquel Sala, ha assumit la seva responsabilitat en els fets de voler acomiadar la plantilla dels menjadors escolars de la comarca a causa del coronavirus i ha posat el càrrec a disposició de Junts per Catalunya, partit des del qual han admès l'errada en la gestió i han confirmat el més que probable relleu de l'actual president. Aquesta circumstància arriba després de la publicació, avui, per part de VIURE ALS PIRINEUS, de la notícia segons la qual ERC demanava la dimissió del president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Miquel Sala.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
photo_camera El fins avui president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Miquel Sala.
A continuació publiquem íntegrament el comunicat emès aquesta tarda per part del grup de Junts per Catalunya Alt Urgell en relació a la Presidència del Consell Comarcal de l’Alt Urgell. És el següent:
 
El grup de Junts per Catalunya al Consell Comarcal de l’Alt Urgell comunica:
 
Enfront a la petició formulada pel grup d’ERC al Consell Comarcal de cercar una solució pel conflicte generat en el sí de l’equip de govern de l’ens, arran de la possibilitat de l’aplicació d’un ERTO temporal als menjadors escolars de l'Alt Urgell a causa del coronavirus
  • El president del Consell Comarcal, Miquel Sala, assumint la seva responsabilitat en els fets, ha posat el càrrec a disposició del partit.
  • El grup de Junts per Catalunya admet l’errada en la gestió inicial de la crisi, i assumeix les conseqüències que se’n puguin derivar.
  • El grup de Junts per Catalunya considera, donada la importància de la qüestió, que és necessària una deliberació amb el conjunt de càrrecs electes de l’agrupació a la comarca.
  • Donat el greu moment d’alerta sanitària que està vivint el país, no es pot celebrar cap trobada per examinar la situació per no posar en risc la governança dels municipis de la comarca.
  • El grup de Junts per Catalunya postposa la reunió fins que s’aixequi l’actual estat d’alarma. Així ho ha comunicat al grup d’ERC, socis de govern a l’ens comarcal.
  • El grup de Junts per Catalunya considera que en aquests moments és imprescindible gestionar la crisi sanitària amb màxima responsabilitat i no prendre decisions precipitades que podrien afectar la governabilitat de les institucions públiques.
  • El grup de Junts per Catalunya ha pres el compromís amb els seus socis de govern a l’ens comarcal que tan bon punt s’aixequin les mesures d’excepcionalitat, donarà una resposta a la petició d’ERC.

Junts per Catalunya al Consell Comarcal remarca que s’ha descartat l’aplicació de l’ERTO temporal als menjadors escolars de la comarca, gestionats per l'empresa pública IAUSA, tal com es va fer saber al conjunt dels treballadors afectats.

dav

ERC insisteix en exigir la dimissió del President del Consell Comarcal

Després de fer-se pública la rectificació de JxCat, Esquerra Republicana de Catalunya a l'Alt Urgell, socis de govern a la institució comarcal, ha exposat - a través d'un comunicat - quina és la seva posició. El reproduïm en la seva integritat:

Referent a la crisi oberta a l’equip de govern del Consell Comarcal de l’ Alt Urgell (JxCat i ERC), per la decisió unilateral per part del President, Miquel Sala, de presentar un expedient de regulació temporal als treballadors i treballadores dels menjadors escolars i, després de les converses mantingudes amb el grup de JxCat volem manifestar:

  1. El grup d’ERC al Consell vam entrar a governar l’ens comarcal amb la voluntat de compartir feina i responsabilitats amb el grup de JxCat, amb l’objectiu de millorar el servei que entenem ha de donar el Consell Comarcal a tots els municipis. Hem constatat que el dia a dia del govern de la institució no s’ha materialitzat com nosaltres l’entenem, produint-se desacords motivats per decisions unilaterals i falta d’informació respecte al nostre grup.
  2. Com a servidors públics i, amb la responsabilitat de superar la gravíssima crisi sanitària que estem patint, la prioritat ha de ser atendre a la ciutadania per superar l’excepcionalitat que estem vivint. Per aconseguir-ho, és imprescindible la coordinació entre tots els àmbits institucionals i dins de cada administració.
  3. Un vegada superada la situació d’emergència i, havent-se aturat l’expedient de regulació als treballadors i treballadores dels menjadors escolars; com a mesura urgent i indispensable, caldrà prendre les mesures necessàries amb el grup comarcal de JxCat per tal de veure si és possible la continuïtat del pacte de govern, que ha d’establir unes noves bases i metodologia de treball. Per aconseguir aquesta continuïtat, un cop s’hagi superat l’excepcionalitat, el President Miquel Sala ha de presentar la seva dimissió assumint la responsabilitat de la crisi originada, facilitant així una nova etapa d’entesa al Consell Comarcal.

ERC: Per que hi hagi continuïtat del pacte de govern (JxCat - ERC), el President Miquel Sala ha de presentar la seva dimissió assumint la responsabilitat de la crisi originada, facilitant així una nova etapa d’entesa al Consell Comarcal.

comentaris