Formació

Educació en el sentit crític i amb les xarxes socials com a eina de treball

Aquest setembre ha obert les portes a La Seu d’Urgell el centre Bauman, espai d'estudi. Aquest projecte de formació i reforç acadèmic centra la seva línia de treball en l’educació del sentit crític per acompanyar als i les estudiants en el creixement de l’autonomia i el criteri davant dels seus reptes acadèmics. Bauman neix de la mà d’Enric Riu, llicenciat a Viena en estudis musicals i doctorat en història de l’art, amb una àmplia experiència docent en totes les etapes educatives.

enric
photo_camera Enric Riu, impulsor de Bauman, espai d'estudi.

L'espai vol aportar eines per a una educació integral que propiciï que tots els alumnes -tant els que tenen dificultats com els que necessiten nous reptes que els empenyin a superar-se- desenvolupin el seu màxim potencial. A tal efecte, se serveix de recursos com l’art i la literatura, les noves tecnologies, i metodologies innovadores derivades de la recerca en neuroeducació. “Volem donar un cop de mà als infants que tenen més dificultats, sobretot de primària i primers cursos de secundària que és on es creen les bases per una vida acadèmica exitosa”, explica l’Enric, “i volem ensenyar els infants a decidir, a triar, a contrastar, a fer les coses amb criteri i conseqüentment”, afegeix aquest docent amb més de 30 anys d’experiència. Amb tallers específics de lectura i d’escriptura creativa es posa el focus en aquestes habilitats per donar resposta a les demandes acadèmiques i per potenciar la creativitat i el sentit crític. “Un alumne que llegeix de manera efectiva i que se sap expressar amb coherència i una veu pròpia és un estudiant competent que esdevindrà un ciutadà amb criteri propi”.

“Volem donar un cop de mà als infants que tenen més dificultats, sobretot de primària i primers cursos de secundària que és on es creen les bases per una vida acadèmica exitosa”, explica l’Enric

“També ajudem en la correcció i redacció de tesis doctorals, màsters, treballs de fi grau i treballs de recerca, instruïnt i creant l’hàbit de contrastar per donar solidesa a les seves investigacions. Aquest tipus d’assessorament el fem, sobretot, online”, afegeix l’impulsor d’aquest innovador projecte que està inspirat en experiències internacionals viscudes i apreses a Àustria i USA, on Enric Riu va dur a terme la seva formació.

Bauman, espai d’estudi, a més, vol ser un espai de trobada cultural obert a tothom amb un programa de presentacions de llibres, debats i xerrades, accions artístiques i taules rodones amb artistes de tota mena.