INSTITUCIONS

La Diputació destina 1,4 MEUR en projectes de millora energètica i de conduccions d'aigua a l'Alt Urgell

Arsèguel, les Valls de Valira, Fígols i Alinyà i Coll de Nargó s'han beneficiat dels criteris de discriminació positiva
4aba0df5-cf4c-45bf-aae4-4da2d65d2bc4
photo_camera Joan Talarn amb Artur Blasco al Museu de l'Acordió d'Arsèguel / ACN

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, de visita als municipis Arsèguel, les Valls de Valira, Fígols i Alinyà i Coll de Nargó, de l'Alt Urgell, ha destacat l'esforç que fan per a millorar les condicions de vida dels seus veïns implementant la modernització de les conduccions d'aigua i apostant per projectes d'eficiència energètica, entre altres. En totes aquestes accions, la Diputació de Lleida hi ha col·laborat en el finançament amb 1.370.000 euros en dos anys, xifra que reflecteix "l'èxit de l'aplicació dels criteris de discriminació positiva", segons Talarn. El president ha destacat les inversions que busquen la millora de l'eficiència energètica.

fd665f4d-d32e-4cf5-b6e6-fd078d5b00a4
Joan Talarn ha visitat l'Escola de Música d'Arsèguel / ACN

La instal·lació de generació d'energia tèrmica amb biomassa a l'edifici municipal polivalent de Figols i Alinya, l'ampliació de la central tèrmica existent i subministrament al CEIP Sant Climent de Coll de Nargó, millores en xarxa de captació d'aigües a Arsèguel i el soterrament de serveis a les Valls de Valira, on s'està treballant en el nou consultori mèdic d'Anserall són algunes de les obres en què la Diputació ha col·laborat econòmicament per la seva realització.

Per al president de la Diputació, aquestes accions demostren la voluntat dels Ajuntaments del Pirineu de "preservar la qualitat de vida del veïnatge alhora que cerquen preservar el medi ambient" tant en la millora dels abastaments d'aigua com en les solucions sostenibles per a escalfar edificis de manera més eficient i aprofitant els subproductes dels boscos.

Reptes

Per les comarques de muntanya un dels reptes són l'arrelament dels seus habitants. Aquest arrelament s'ha d'aconseguir millorant les comunicacions, portant la fibra òptica a tots els pobles i fent-ho en col·laboració amb la resta d'administracions com la Generalitat i l'Estat.

comentaris