Detingut a l'Alt Urgell un home per contraban de tabac després de fugir de la Guàrdia Civil

Transportava al cotxe 2.000 paquets de tabac i a més està acusat d'un delicte de seguretat viària, danys a vehicle oficial i desobediència

foto_3203717
photo_camera En la imatge el vehicle que s'utilitzava per a fer el contraban de tabac.

Efectius de la Secció Fiscal de la Guàrdia Civil de la Seu d'Urgell que estaven de servei pels voltants de la N-260 al seu pas pel terme municipal d'Alàs i Cerc, van localitzar un vehicle de la marca Seat Toledo conduït per una persona amb antecedents per contraban de tabac. Els agents van intentar aturar el vehicle mitjançant senyals acústiques i visuals, però el conductor no va fer cas d'aquestes i va fugir provocant danys al vehicle oficial. En arribar a una rotonda el conductor va continuar pel carril del sentit contrari posant en greu risc la vida d'altres usuaris i obligant a diferents conductors a apartar-se violentament de la seva trajectòria. Finalment el conductor, al veure que no podia escapar-se, va parar el vehicle en un camí i va començar a fugir a peu acompanyat pel copilot. Els agents no van poder detenir les dues persones que van aconseguir escapar aprofitant l'orografia del terreny. Ho van fer l'endemà però només amb el conductor, un veí de la Seu d'Urgell de 31 anys amb nombrosos antecedents. Un cop inspeccionat el vehicle els agents van trobar un total de 2.000 paquets de tabac per valor de 9.025 euros.

Amagat al seient del darrere, a més, es va localitzar una tercera persona que respon a les sigles S.G. de 26 anys i veí de la Seu d'Urgell. Al conductor del vehicle se li imputen els delictes de seguretat viària, danys a vehicle oficial i desobediència als agents de seguretat.