07.12.2021 |
Viure als Pirineus

PATRIMONI

'Desenterrant el passat' proposa una visita a les esglésies de Sant Andreu d'Oliana

L’església de Sant Andreu de la vila d’Oliana és la principal plasmació de l’arquitectura barroca a la comarca de l’Alt Urgell
Església_parroquial_de_Sant_Andreu_(Oliana)
Església parroquial de Sant Andreu d'Oliana / commons.wikimedia.org
'Desenterrant el passat' proposa una visita a les esglésies de Sant Andreu d'Oliana

La història dels orígens i l’evolució de la vila d’Oliana ha afavorit l’existència de dues esglésies principals, d’estils força específics i diferenciats, vinculades a aquest nucli de població. L’església de Sant Andreu del Castell d’Oliana és una construcció romànica consagrada l’any 1036 pel bisbe Eribau d’Urgell, el successor de sant Ermengol. Construïda a l’emplaçament de l’antic castell, on té els seus orígens la vila d’Oliana, l’església foui restaurada durant la dècada de 1970 per l’arquitecte Guillem Sàez i la col·laboració de tota la població.

Per la seva banda, l’església de Sant Andreu de la vila d’Oliana és la principal plasmació de l’arquitectura barroca a la comarca de l’Alt Urgell. Construïda possiblement a l’edat mitjana per atendre els fidels d’una vila en ple desenvolupament, l’església de Sant Andreu va experimentar una profunda reforma al segle XVII, culminada amb la construcció del campanar l’any 1778.

El proper dissabte, dia 23 d’octubre, el cicle Desenterrant el passat proposa una sortida guiada per conèixer aquestes dues esglésies, íntimament vinculades a la història de la vila d’Oliana. La visita començarà a les 16:30 h a l’església de Sant Andreu del Castell d’Oliana, que serà el punt de reunió per a tots aquells que hi vulguin assistir, i continuarà, després d’un trasllat amb vehicles propis, a l’església de la vila d’Oliana. El guiatge anirà a càrrec de l’historiador Carles Gascón Chopo.

La visita és gratuïta i oberta a tothom. Per participar-hi cal fer la inscripció prèvia a l’Oficina de Turisme d’Oliana, bé a través del telèfon 973 47 03 39, bé a través del correu electrònic [email protected].

'Desenterrant el passat' proposa una visita a les esglésies de Sant Andreu d'Oliana
Comentarios