TRIBUNALS

Demanen un any i mig de presó a un jove de la Seu acusat d'agredir dos Mossos en un tall de carretera

Pol Vidal Lamolla, ha estat jutjat aquest dijous al penal 2 de Lleida i ha estat acompanyat a l'entrada dels jutjats per una cinquantena de persones.
Pol Vidal Lamolla Judici
photo_camera Pol Vidal Lamolla entrant als jutjats de Lleida amb la seva advocada / Laura Cortés

La Fiscalia demana un any i mig de presó i una multa de 360 euros per a un jove de la Seu d'Urgell a qui acusa d'haver agredit dos agents dels Mossos d'Esquadra durant un tall de carretera a l'N-260 amb motiu de la vaga general del 21 de febrer de 2019. La Fiscalia demana que se'l condemni per atemptat als agents de l'autoritat i lesions lleus mentre que la defensa sol·licita d'absolució. El jove, Pol Vidal Lamolla, ha estat jutjat aquest dijous al penal 2 de Lleida i ha estat acompanyat a l'entrada dels jutjat per una cinquantena de persones convocades per Alerta Solidària per donar-li suport. Vidal ha negat els fets.

c3fde8dc-a3f3-49a1-82e6-5f460df7015e(Foto: Companyes de Pol Vidal li mostren el seu suport / Laura Cortés)

Segons han declarat els agents, el jove va propinar un cop de puny al casc d'un d'ells i posteriorment va agafar per l'armilla l'altre agent, fent-lo caure al terra, i propinant-li dos cops, un al casc mentre queia i l'altre al tòrax quan ja era a terra. El noi nega aquestes acusacions i diu que ell era assegut al terra amb altra gent fins que el van treure del lloc quatre agents, agafant-lo cadascun d'ells per cada extremitat.

Al judici també han declarat tres persones que van participar al tall de carretera i tots tres han declarat que no van veure cap acció que causés rebombori ni tampoc que l'acusat agredís cap agent. A la vista també s'ha visionat un vídeo del moment en què els Mossos enretiraven els concentrats de la carretera que, segons la Fiscal, "ni confirma ni desmenteix els fets denunciats".

Tot i que inicialment hi havia 7 persones investigades per aquests fets, el jutjat d'instrucció de la Seu va arxivar la causa contra 6 d'elles i va mantenir l'acusació només contra Pol Vidal.