30.06.2022 |
Viure als Pirineus

ALT URGELL

Un jove de Viladecavalls, Damià Vallvé, reobre el refugi de Cortiuda

Va arribar a Cortiuda en plena pandèmia de la Covid i ja no se n'ha mogut. Això passava el mes de juny de l'any passat i des de llavors l'objectiu del Damià, un guia d'escalada de Viladecavalls, ha estat el de reobrir (amb les restriccions de cada moment) el refugi d'aquest nucli deshabitat, sense xarxa d'aigua potable ni enllumenat, que pertany al municipi de Peramola. 
3C9650BF-2B61-4B1B-A797-4B99498153B6
El Damià Vallvé, a l'entrada del refugi de Cortiuda.
Un jove de Viladecavalls, Damià Vallvé, reobre el refugi de Cortiuda

El Damià Vallvé és un jove de 30 anys especialista en escalada i en guiatges i activitats a la muntanya. Treballava a França quan els propietaris del refugi, la Montse i el Jordi, li van proposar si voldria trasdallar-se a Cortiuda per gestionar-lo. I així ho va fer.

C4E3433B-BC3C-4C9A-A2D4-BF37FA775A11

El Damià comparteix el refugi amb la seva gata Xel, que va arribar de la Vall de Boí.

La intenció del Damià és la de convertir el refugi en un centre que combini les activitats habituals de muntanya (escalada, escursionisme, rutes en BTT, etc) amb activitats gastronòmiques i culturals familiars. Aprofitant el desconfinament estiuenc, l'any passat ja va organitzar un tast de vins que va ser tot un èxit i diversos passes de documentals. La intenció és fer-hi presentacions literàries, així com activitats i cursos per a infants.

0A47F23A-258F-4F54-BC89-A0B210941E2E

El refugi ocupa l'antiga rectoria que hi ha a tocar de l'església de Sant Martí de Cortiuda, protegida com a Bé Cultural d'Interès Local.

Més info: www.refugicortiuda.com

Un jove de Viladecavalls, Damià Vallvé, reobre el refugi de Cortiuda
Comentarios