24.05.2022 |
Viure als Pirineus

POLÍTICA

La CUP de la Seu lamenta que l’equip de govern no els informa ni els té en compte pels temes rellevants

La formació ha convocat una roda de premsa per denunciar diversos greuges cap al seu grup i per rebatre les declaracions que l’alcalde, Jordi Fàbrega, va fer a Viure als Pirineus assegurant que els regidors cupaires no van a les reunions i després es queixen de manca d’informació

Els regidors de la CUP a la Seu, Bernat Lavaquiol i Xènia Antona, durant la roda de premsa.
Els regidors de la CUP a la Seu, Bernat Lavaquiol i Xènia Antona, durant la roda de premsa.
La CUP de la Seu lamenta que l’equip de govern no els informa ni els té en compte pels temes rellevants

Els dos regidors de la CUP a la Seu d’Urgell, Xènia Antona i Bernat Lavaquiol, han comparegut aquest migdia davant dels mitjans de comunicació per posar sobre la taula diverses queixes relacionades amb l’actitud de l’equip de govern de Junts per la Seu i Esquerra. Ho han fet arran de l’entrevista publicada fa uns dies per Viure als Pirineus a l’alcalde de la Seu, Jordi Fàbrega, on lamentava que els regidors de la CUP no van a les reunions i després es queixen que l’equip de govern no els facilita informació.

D’una banda, Lavaquiol ha volgut deixar clar que “la CUP és el grup més petit de l’Ajuntament i les dues regidores no cobrem res per fer la nostra feina. També som l’únic grup municipal que no té a ningú cobrant cap sou de la política”. En aquest sentit, tan Lavaquiol com Antona han remarcat que els diners que ingressen per assistència a plens o a comissions els donen íntegrament a la CUP per tal que la formació els pugui destinar al teixit associatiu i al moviment popular de la ciutat. “Sempre diem que nosaltres tenim un peu a les institucions i un altre al carrer, i volem que els diners que cobrem de l’Ajuntament se’n vagin a les organitzacions i a l’autogestió del moviment popular”, ha reblat Antona.

Per tot plegat, han destacat que han de compaginar la seva dedicació a la política amb la seva tasca laboral i la vida personal, un fet que “no sempre és fàcil de combinar”. Antona ha detallat que “se’ns fa impossible assistir a molts consells municipals i hi ha una comissió, la de Promoció Econòmica, a la qual no podem anar mai perquè és els dimarts a les deu del matí i els dos treballem”. La regidora ha assegurat que “hem demanat per activa i per passiva un canvi d’horari, però no s’ha fet. Entenem que deuen tenir els seus motius, i que potser només la poden fer a aquella hora perquè és quan els hi va bé per temes laborals”. Tot i això, Antona s’ha mostrat molesta pel fet que quan demanen informació sobre els temes tractats en aquesta comissió se’ls retregui el fet de no assistir-hi.

La CUP vol monogràfics sobre temes rellevants

Els regidors també han lamentat que “les comissions acaben sent informatives sobre el que es portarà al ple i no s’hi poden debatre els temes importants, com ara la implantació dels estudis d’INEFC a la ciutat, la residència sociosanitària o els Jocs Olímpics. Nosaltres hem demanat de fer un monogràfic sobre aquests temes on puguem fer un debat polític, però no s’ha realitzat”. La regidora també ha lamentat que l’alcalde “vagi dient que sí que es va fer una reunió monogràfica sobre la implantació dels estudis d’INEFC, quan el que va fer va ser convocar-nos per whatsapp amb dos dies d’antelació a una reunioneta als dos grups de l’oposició, on ens va explicar el que va voler, sense tècnics que ens poguessin explicar el projecte i on no es va aixecar acta de res”.

Antona ha lamentat que “aquesta és la manera de treballar que té en general l’equip de govern, ja que amb el pressupost van fer el mateix: ens el van presentar ja tancat 15 dies abans de portar-lo a aprovació, en plenes festes de Nadal”. “No hi ha voluntat política de pactar res perquè, com que tenen majoria, no els cal cap altre grup”, ha conclòs. 

La CUP de la Seu lamenta que l’equip de govern no els informa ni els té en compte pels temes rellevants
Comentarios