INSTITUCIONS

La consellera Cervera visita la Seu d'Urgell i es compromet a desplegar dels serveis territorials del Pirineu

Aposta per un nou model d’autonomia personal en el qual “la gent pugui decidir lliurement com i on volen viure els darrers anys de la seva vida”
Violant Cervera a la Seu d'Urgell
photo_camera La consellera Violant Cervera a la sala de plens de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell /govern.cat

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha reiterat la seva voluntat de transformar els serveis socials per tal de fer-los més propers i accessibles. En una visita a La Seu d’Urgell, on s’ha reunit amb l’alcalde del municipi, Jordi Fàbrega, la consellera ha remarcat que “és basic escoltar les necessitats del territori” i s’ha compromès a “desplegar els serveis territorials a la vegueria del Pirineu, per tal de fer polítiques des de la proximitat i que aquestes comarques tinguin els mateixos serveis que d’altres vegueries de Catalunya”.

La trobada ha servit per abordar diferents problemàtiques, com el nou contracte programa, l’envelliment o el despoblament rural. La titular de Drets Socials ha recordat la seva petició de creació d’un grup de treball al Parlament per a definir el model d’autonomia personal de Catalunya i ha explicat que l’objectiu és “que la gent pugui decidir lliurement com volen viure els darrers anys de la seva vida”. Sobre aquest nou model, Cervera ha destacat que “la majoria de gent vol envellir a les seves cases i com a administració ho hem de fer possible”.

En relació a les polítiques d’habitatge, Cervera ha assenyalat que un dels eixos de l’acció del departament serà “revertir el despoblament rural i impulsar polítiques per a joves, que moltes vegades han de marxar dels seus municipis perquè no hi ha habitatge o es fa molt difícil accedir-hi”.  

Durant la seva visita, la consellera de Drets Socials també s’ha reunit amb el copríncep d’Andorra i Arquebisbe d’Urgell, Joan Enric Vives i Sicilia.

comentaris