24.05.2022 |
Viure als Pirineus

INFRAESTRUCTURES

L’Alt Urgell aprova els projectes de millora de camins a nuclis habitats

Amb una inversió total de 433.360 euros, s’executaran obres en nou vies de vuit municipis de la comarca

Ple octubre 2020
Sessió plenària del Consell Comarcal de l'Alt Urgell d'aquest dijous/ CCAU
L’Alt Urgell aprova els projectes de millora de camins a nuclis habitats

El Consell Comarcal de l’Alt Urgell ha aprovat aquest dijous la ratificació dels projectes del Pla de Camins a nuclis habitats per a l’any 2020, els quals representaran una inversió total de 433.360 euros i comprendran nou actuacions en vuit municipis. Les obres estan finançades en un 75% pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, que hi aportarà 375.228 euros, mentre que el 25% restant serà assumit pels respectius ajuntaments.

L’obra de més envergadura, amb un pressupost de 199.939 euros, és la del reforçament del ferm del camí d’accés a Castellàs del Cantó, al terme de les Valls d’Aguilar, des de la carretera LV-5134 en un tram de gairebé quatre quilòmetres. Al municipi de les Valls de Valira s’executarà l’estabilització d’un talús al camí d’accés al nucli d’Arduix per un import de 39.933 euros. Pel que fa al terme de Fígols i Alinyà, es faran obres de conservació en el paviment de l’accés a l’Alzina d’Alinyà, amb un cost de 30.255 euros.

Al municipi de Coll de Nargó es portaran a terme dues obres. D’una banda, la millora del camí de Coll de Nargó a Montanissell per Coll Piquer, amb un pressupost de 28.035 euros. De l’altra, el condicionament del camí de Montanissell a la carretera L-511 i del camí d’accés a Sallent entre la Creu de Ferri i Cal Driana, per un import de 20.188 euros.

D’altra banda, s’actuarà en un mur de contenció al camí d’accés a Ansovell, al terme de Cava, amb un pressupost de 34.982 euros. Al municipi de Ribera d’Urgellet, s’executarà la pavimentació de gairebé un quilòmetre del camí de Montant de Tost a Colldarnat, amb una inversió prevista de 55.679 euros. Quant al municipi de Montferrer i Castellbò, es faran obres de conservació en el paviment del camí d’accés a Guils del Cantó, amb un cost de 13.954 euros. Finalment, es portarà a terme la correcció de l’assentament i el reforç del ferm al punt quilomètric 3+450 del camí d’accés a Cabó per un import de 10.391 euros.

La presidenta del Consell Comarcal, Josefina Lladós, ha destacat la importància d’aquestes obres, que havien estat sol·licitades pels propis ajuntaments els darrers anys. “Després que l’any passat no poguéssim disposar de la subvenció per al Pla de Camins, enguany hem pogut atendre gairebé totes les sol·licituds i d’aquesta manera resoldre els problemes més urgents que s’havien detectat a la xarxa de camins d’accessos a nuclis habitats, una xarxa molt extensa que necessita d’un manteniment continuat”.

L’Alt Urgell aprova els projectes de millora de camins a nuclis habitats
Comentarios