El Consell d'Alcaldes de l'Alt Urgell es reunirà la setmana que ve a Brussel·les

La data la va proposar el Parlament Europeu i els alcaldes no descarten poder-se reunir amb el president Puigdemont

Drapeaux européens devant le Berlaymont
photo_camera Edifici Berlaymont seu de la Comissió Europea. Foto: Comissió Europea

El Consell d'Alcaldes de l'Alt Urgell es reunirà el dimarts 28 de novembre a Brussel·les. Es tracta d'una reunió ordinària que celebren tots els alcaldes de la comarca amb l'objectiu de tractar temes rellevants. Aquesta decisió ja es va prendre fa uns mesos en una reunió d'alcaldes al Parlament de Catalunya. Jesús Fierro, president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, ha explicat que allí va sorgir la idea de fer el mateix, però al Parlament Europeu. Fierro ha desvinculat la decisió amb la presència del president Puigdemont i altres tres membres del Govern a l'exili i ha afegit que la data va ser proposada pel mateix Parlament Europeu ja fa uns tres mesos. Tot i això, no descarten reunir-se amb el president Puigdemont o els consellers a l'exili.

A la reunió del Consell d'Alcaldes hi assistiran 17 dels 19 alcaldes de l'Alt Urgell a més del president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell. Aquesta reunió se celebrarà en una sala que els ha cedit el Parlament Europeu i respon a la idea descentralitzadora de les reunions del Consell d'Alcaldes.

Fierro ha explicat que el Consell d'Alcaldes van fer la petició al Parlament Europeu i aquest els va acceptar la sol·licitud i els va proposar el dimarts dia 28 de novembre. El que sí que tenen concertades ja, algunes reunions amb eurodiputats.

comentaris