INSTITUCIONS

El Consell Comarcal de l’Alt Urgell aprova el pressupost per al 2023, de 10,5 milions d’euros

Es reforcen les polítiques socials i es continuen desplegant els programes de desenvolupament econòmic.

Pla febrer 2023
photo_camera El Consell Comarcal de l’Alt Urgell aprova el pressupost per al 2023 / CCAU

El Consell Comarcal de l’Alt Urgell ha aprovat el pressupost de l’ens per a l’any 2023, que ascendeix a 10.538.314 euros. L’acord s’ha pres en la sessió plenària d’aquest dijous, 9 de febrer, amb els vots a favor del grups que formen part del govern (Junts i ERC) i amb el vot en contra del grup de l’oposició (Compromís). El pressupost d’enguany representa un augment del 10,5% respecte al de l’exercici de 2022.

El departament al qual es destinaran més recursos serà el de Serveis Socials, amb una despesa prevista 2.476.385 euros, el que suposa el 23% del pressupost total del Consell Comarcal. La segona partida més destacable és la que correspon al desplegament de programes, els més importants dels quals són el Camina Pirineus i l’Impulsa Energia. Per la seva part, al departament d’Educació es destinaran 1.412.352, partida en la qual s’inclouen el transport i el menjador escolar i els ajuts de menjador a famílies.

Una altra partida significativa és la dels serveis als municipis, amb 574.145 euros de pressupost, en la qual s’inclouen les dues noves places del Servei d’Assistència Tècnica als ajuntaments (SAT), aportades per la Diputació de Lleida. També és de destacar la partida de Medi Ambient, que ascendeix a 598.836 euros, amb un pes important de la gestió de les depuradores d’aigües residuals. A Turisme i Cultura, el Consell Comarcal hi destinarà enguany 386.735 euros.

Amb aquest pressupost, el Consell Comarcal “vol donar resposta als diversos reptes que té plantejats i que passen per atendre les necessitats tant dels municipis com de les persones”. Ha manifestat Martí Riera, president del Consell. En aquest sentit, ha afegit que “cal remarcar el pes significatiu que tenen en el pressupost les polítiques socials i, alhora, l’impuls de programes de desenvolupament econòmic, creació d’ocupació i protecció del medi ambient.”