TRADICIONS

La Confraria de Sant Antoni de la Seu d'Urgell reparteix més de 7.000 racions d'escudella

Per elaborar l'escudella s’han fet servir més de 2.500 quilos d’aliments, entre verdures, llegums, carn de porc i de vedella.

Sant Antoni
photo_camera Calderada de Sant Antoni al Passeig Joan Brudieu de la Seu d'Urgell/laseu.cat

Més de 7.000 racions d’escudella van repartir aquest dijous els membres de la Confraria de Sant Antoni Abat de la Seu d’Urgell als urgellencs i urgellenques congregats al passeig Joan Brudieu de la Seu d’Urgell, que des de mig matí ja feien cua per a poder tastar i endur-se a casa aquesta menja típica d’hivern. Per elaborar aquesta escudella s’han fet servir més de 2.500 quilos d’aliments, entre verdures, llegums, carn de porc i de vedella.

Tres Tombs al passeig

Com marca la tradició, a la sortida d'ofici, es van beneir els animals davant la catedral. Tot seguit va tenir lloc la lluïda passejada pels carrers del centre històric de la Seu fins arribar al passeig Joan Brudieu. Allà es va fer els tradicionals ‘Tres Tombs’, encapçalats pels tres 'banderers'Ramon Dolcet Duran, el nou banderer que duia el pendó de la Confraria de Sant Antoni Abat, acompanyat a banda i banda pel banderer proposat i el banderer sortint, Jordi Armengol Obiols i Joan Alrich Castellrespectivament.