Malgrat la pluja que ha anat caient durant tot el matí a la capital alturgellenca, veïns i veïnes han fet cua per a poder tastar i endur-se a casa aquesta menja típica d’hivern, després de dues edicions sense poder-se celebrar la tradicional ‘calderada’ a causa de les restriccions de la pandèmia.
Per elaborar aquesta escudella s’han fet servir prop de 3.000 quilos d’aliments, entre verdures, llegums, carn de porc i de vedella que han anat bullint en cinc olles de grans dimensions al bell mig del passeig des de bon matí.
Els actes commemoratius d’aquesta festivitat de Sant Antoni han estat presidits per l’alcalde de la Seu d’Urgell, Francesc Viaplana, i el president de la Confraria, Antonio
La diada de Sant Antoni s’ha iniciat a les 12 del migdia amb la missa solemne a la catedral de Santa Maria d’Urgell, on s'ha oficiat la tradicional benedicció i repartiment del ‘Panet de Sant Antoni’, i la coral ‘Veus de la Seu’ ha interpretat els goigs de Sant Antoni.
Tres Tombs al passeig
A la sortida d'ofici, s'ha beneit els animals davant la catedral, i tot seguit ha tingut lloc els tradicionals ‘Tres Tombs’, encapçalats pels tres 'banderers': Andreu Ramon Isús, el nou banderer que duia el penó de la Confraria de Sant Antoni Abat, acompanyat a banda i banda pel banderer proposat i el banderer sortint, Pol Clotet Armengol i Jordi Armengol Obiols, respectivament.