MUNICIPIS

Compromís X La Seu presenta una moció de condemna de l'okupació i exigeix al govern municipal que actuï

Compromís X La Seu afirma que davant de la situació de descontrol és imprescindible que l’Ajuntament reaccioni i prengui mesures més efectives davant les ocupacions il·legals d’immobles.
Okupació Caja Madrid la Seu 2
photo_camera Unes joves okupen un local a la Seu d'Urgell

El grup municipal de Compromís a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha presentat una moció al proper ple del dia 4 de juliol per tal que el consistori actuï en contra de les ocupacions.

A l'exposició de motius, el primer grup de l'oposició al consistori urgellenc, explica que a la Seu, als darrers temps, "han proliferat de manera alarmant les ocupacions a la nostra ciutat superant els 6 edificis total o parcialment. Els ciutadans i ciutadanes urgellencs en sofreixen les conseqüències: alguns s’han vist privats d’un habitatge de la seva propietat a causa d’una ocupació il·legal, i d’altres pateixen situacions que trenquen la convivència i suposen riscos a la seguretat de les persones que conviuen en les zones o comunitats de veïns on es produeixen les ocupacions il·legals".

Ca l'Armenter
Ca l'Armenter de la Seu d'urgell / FS

La permissivitat per part de l’equip de govern i la falta de contundència davant de les ocupacions, han generat un efecte crida i una expansió que s’ha fet palès en les darreres setmanes, sobretot al Centre Històric. Aquesta situació genera inseguretat ciutadana i sensació de desemparament, afirmen des de Compromís.

La situació actual frega el descontrol i alguns s’estan arrogant el dret d’ocupar immobles aliens, molts gestionats per autèntiques màfies que se n’aprofiten de persones i famílies vulnerables i que generen inseguretat i danys a les comunitats de veïns. Davant d’aquest panorama, es fa imprescindible reaccionar des de l’Ajuntament i prendre mesures més efectives davant les ocupacions il·legals d’immobles.

Per tot això, Compromís X La Seu, ha presentat la citada moció que demana, primer de tot, condemnar les ocupacions il·legals de propietats privades que hi ha en aquests moments a la Seu d’Urgell. També s’exigeix donar instruccions als serveis municipals per prendre totes les mesures possibles per tal d’evitar noves ocupacions a la nostra ciutat i, en especial al Centre Històric, i forçar a abandonar els habitatges als ocupes que actualment viuen il·lícitament a habitatges de propietat aliena.

També es demana que, en aquells casos de famílies vulnerables, actuïn immediatament els Serveis Socials per tal de garantir el dret a l’habitatge i a una vida digna, més recursos econòmics a la Conselleria de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya i demanar al Govern espanyol i als grups parlamentaris que encetin una reforma urgent de la normativa penal per tal de clarificar la tipificació dels delictes de violació de domicili i d’usurpació de la propietat, per tal de garantir que es pugui tractar les ocupacions de manera contundent i urgent.