MUNICIPIS

Compromís i la CUP pacten encarregar una auditoria econòmica i de gestió de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell

Junts i ERC han votat en contra adduint que es podria realitzar amb personal del mateix ajuntament.
Ajuntament de la Seu d'Urgell porta OAC
photo_camera Entrada a l'OAC de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell / Feliu Sirvent

El Ple de l’Ajuntament de la Seu d'Urgell ha aprovat, aquest dilluns, encarregar una auditoria de la gestió interna de l'ajuntament. L'encàrrec d'aquesta auditoria, que tindrà un cost econòmic de 18.150 euros, es farà a través d'una licitació pública, tal com van pactar el govern municipal (Compromís X La Seu) amb el grup de la CUP a l'oposició.

La regidora de Promoció Econòmica i segona tinent d'alcalde, Gemma Tó, va explicar que disposar d'una auditoria d'aquestes característiques "ens permetrà tenir els números clars i entenedors per tothom i alhora també millorar com a govern tots els processos interns i de gestió". Per la seva banda, Jordi Fàbrega, portaveu del grup de Junts per la Seu, va anunciar el vot contrari de la seva formació "perquè es podria fer aquesta mateixa auditoria amb personal del mateix ajuntament". El portaveu d'ERC, Francesc Viaplana, també es va mostrar contrari a la contractació "perquè creiem que es pot fer amb personal del mateix ajuntament, estalviant recursos econòmics a les arques municipals". El regidor de la CUP, Bernat Lavaquiol, va argumentar el vot favorable del seu grup, manifestant que "aquest és un exercici de transparència necessari quan s'entra al govern municipal i també quan se'n surt".

Un govern en minoria

El govern municipal de Compromís X La Seu, en minoria, es va veure obligat a retirar de l'ordre del dia una modificació de crèdit que havia de servir per a l'adquisió d'una nova màquina escombradora, per un import de 300.000 euros, i també per al projecte 'Ciutat Educadora' d’atenció a la infància i adolescència, amb un cost econòmic de 39.000 euros. Els grups de l'oposició, abans de l'anunci de retirada del punt per part de l'alcalde, ja havien anunciat el seu vot contrari tot adduint que calia debatre-ho i incorporar-ho, si s'esqueia, en el moment de l'elaboració del nou pressupost municipal.