Compromís X La Seu denuncia l’abús de diners públics a l’acte “Passem comptes”

Segons Compromís X La Seu, que es presentarà a les properes eleccions municipals a la Seu d'Urgell, "l’acte de balanç de legislatura celebrat divendres passat va ser clarament partidista de CiU, va comptar amb un gran desplegament de difusió, amb la contractació d’una unitat mòbil i amb la reserva d’espais de televisió que van ser pagats amb els diners de l’ajuntament".

ajuntament-de-la-seu-durgell
photo_camera Ajuntament alturgellenc.

La plataforma Compromís X la Seu (CXSeu) denuncia la utilització partidista i poc transparent  de l’acte organitzat per el grup municipal de CiU a La Seu d’Urgell “Passem comptes” del passat dijous a la Sala Sant Domènec. "L’acte, clarament electoralista, va ser pagat amb els diners públics de l’Ajuntament i no des dels fons del partit de l’equip de govern".

A més, es lamenta la negativa de l’alcalde a donar informació sobre què s’havia contractat des de l’Ajuntament i el cost del mateix, durant la Junta de Govern Local del dilluns. Compromís recorda que Batalla ha vetat totes les propostes per tal que els plenaris municipals es donessin per la televisió i ha encapçalat un Ajuntament amb societats poc transparents.

CXSeu manifesta que és totalment desproporcionat el desplegament de mitjans audiovisuals i d’enregistrament (amb una unitat mòbil), així com de propaganda de l’acte i pagament per reserves d’espai a la televisió, ja que sobrepassa les necessitats d’un acte que havia de retre comptes de la feina feta. CXSeu valora que el cost de l’acte no és un bon exemple d’una política que gestiona els recursos pel bé del poble.

Òscar Ordeig, cap de llista de CXSeu que presenta candidatura a les eleccions municipals, lamenta la continua utilització interessada i partidista dels recursos públics i la impossibilitat que els partits de l’oposició també hi puguin dir la seva. El candidat de la plataforma Ordeig assegura que “la transparència municipal ha de ser present durant tot el mandat i no només els mesos abans de les eleccions” i va afegir que “és inadmissible que un alcalde es negui a donar informació sobre el cost d’un acte que ha estat pagat amb els diners de tots.”