27.11.2022 |
Viure als Pirineus

CRISI CORONAVIRUS

Compromís reclama mesures urgents per evitar el greuge que pateix el comerç de la Seu i del Pirineu

Compromís  X La Seu demana que el confinament sigui de tota la regió pirinenca i no municipal o comarcal.
Carlota Valls amb Òscar Ordeig
Carlota Valls amb Òscar Ordeig al Passeig Joan Brudieu de la Seu d'Urgell /CXLa Seu
Compromís reclama mesures urgents per evitar el greuge que pateix el comerç de la Seu i del Pirineu

Compromís  X La Seu creu que des de l’inici de les restriccions al mes de novembre, cal tractar diferent els territoris en funció de la seva densitat poblacional. "Al Pirineu tenim una organització administrativa pròpia que és la regió sanitària de l’Alt Pirineu i Aran, defensem que els confinaments es facin de forma diferenciada en el món rural i especialment al Pirineu", han assegurat.

Compromís  X La Seu demana:

1.- Que el confinament sigui de la regió pirinenca i no municipal o comarcal.

2.- Que el tracte als comerços no essencials sigui igual que la resta de primera necessitat, en un poble de 3.000 habitants és igual comprar una sabata el divendres que el dissabte, la mobilitat serà la mateixa. Que els establiments de més de 400 m2 no dedicats a la alimentació, puguin obrir tots els dies de la setmana. En zones tan poc poblades no té cap sentit mantenir tancats aquests establiments que reben una dotzena de visites al dia i, per la seva superfície, encara els fan més segurs davant la pandèmia que la resta.

3.- Compromís creu que el Govern de la Generalitat ha de tractar als nostres veïns andorrans, com a País amic, de llarga relació històrica i econòmica amb la Seu, l’Alt Urgell i les altres comarques del Pirineu. Això vol dir no deixar més la frontera tancada, i equiparar la mobilitat a la resta de la regió pirinenca.

4.- Quan en moments puntuals calgui afinar amb els confinaments per àrees més petites, municipal, comarcal o de nuclis de població, que es faci, però el criteri general, si no hi ha situacions d’emergència hauria de ser l’exposat: la regió sanitària de l’Alt Pirineu i Aran.

Segons Carlota Valls, regidora de l’Ajuntament de la Seu i consellera comarcal “El confinament i les restriccions de mobilitat són necessaris per frenar la pandèmia però si no es tenen en compte factors com la densitat de població es donen situacions que no tenen ni cap ni peus. Al Pirineu vivim unes 60.000 persones repartides en un territori immens i envoltat de natura, i trobem el mateix nombre de persones vivint en tres carrers de Barcelona en espais molt reduïts i urbans”.

Valls afegeix també que “els comerços de la nostra ciutat i comarca han estat triplement castigats, primer amb els confinaments, després amb les prohibicions d’obertura i ara veuen com els seus clients poden agafar el cotxe i anar a comprar a Andorra; sembla una presa de pèl”.

Compromís reclama mesures urgents per evitar el greuge que pateix el comerç de la Seu i del Pirineu
Comentarios