Compromís i Esquerra de La Seu proposen la suspensió de les contractacions a l'empresa EFIAL

Després de les informacions publicades per EL PAÍS sobre l’adjudicació a dit de contractes a EFIAL per valor de més de 500.000€, es demanarà la seva suspensió.

ajuntament-de-la-seu-durgell
photo_camera Ajuntament de la Seu.

Els dos principals grups municipals a l’oposició de l’Ajuntament de La Seu d’Urgell (Compromís X La Seu i ERC) demanaran mitjançant una moció conjunta en el proper Ple Municipal del consistori urgellenc, que tindrà lloc el dilluns 11 d’abril, que es suspengui les contractacions amb la Consultoria EFIAL, fins que s’aclareixin les investigacions que afecten els ajuntaments de Torredembarra, Girona, Ametlla de Mar o Ascó.

Després de les informacions publicades per EL PAÍS, de les quals s’han fet ressò en altres mitjans de comunicació, l’oposició presentarà l’esmentada moció per defensar la transparència a l’Ajuntament de La Seu i la imatge del consistori. Sent així, l’equip de govern de Convergència, amb l’alcalde Albert Batalla al capdavant, estarà obligat a donar compliment a l’acord, ja que la seva posició a l’Ajuntament és d’un govern en minoria amb 7 regidors de 17.

"Els imports pagats des de l’Ajuntament de La Seu, més els de l’empresa pública urbanística HIULS (100% de l’Ajuntament), a la Consultoria EFIAL pels seus assessoraments des de l’any 2007 fins el 2014 ascendeixen a més de 500.000€, sense cap tipus de concurs públic previ. Tots els contractes, reflectits en 68 factures, es van realitzar per sota dels 18.000€, xifra que marca el límit pel qual s’ha de presentar un concurs públic", segons Compromís X La Seu. "Des de l’agost de 2014, data fins a on els mitjans de comunicació han tingut accés a informació sobre aquestes contractacions, fins a l’actualitat, la facturació amb la polèmica consultoria ha continuat sense interrupció. Per tant, a la ja voluminosa xifra de 500.000€ s’han de sumar els imports que s’han continuat adjudicant a EFIAL des de l’estiu de 2014".