La Seu d'Urgell

Compromís denuncia que molts rebuts de l'IBI rústic es multipliquen per 10

Segons el grup polític de Compromís X La Seu, "la Seu ha patit un augment desproporcionat en els rebuts de l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) de les finques rústiques de fins a 10 vegades el seu valor anterior".

Foto (2)
photo_camera Imatge de la Seu

"La regularització dels valors cadastrals i l’augment conseqüent de l’IBI ha afectat a construccions d’explotacions agropecuàries: com granges, dipòsits, magatzems, entre d’altres. Els augments del valor cadastral han estat molt elevats i han arribat, en alguns casos, a nivells de 10 o més cops del valor previ", expliquen des de Compromís.

El grup municipal de Compromís X La Seu va presentar una Moció, que es aprovar al setembre de l’any passat per tal de no augmentar les quotes de l’IBI rústic a la Seu. A l’abril va fer una interpel·lació al Ple Municipal per tal de que aquesta situació no tingués lloc. "L’equip de govern de PDeCAT liderat per Fierro i Batalla ha fet cas omís tant a la Moció com a la resta d’advertiments provocant una pujada abusiva i desproporcionada d’aquest IBI rústic de fins a 10 vegades, amb la seva passivitat i manca de reacció", asseguren el socialistes.

Des de Compromís es torna a reclamar que es faci aquesta modificació per tal que pugui entrar en vigor el més aviat possible. Segons la normativa tributària, això seria durant l’any 2019. També es recorda que ens trobem ens uns moments especialment difícils, per la crisi econòmica i per les dificultats que viuen agricultors i ramaders, fet agreujat per aquest nou augment d’impostos.

El portaveu de Compromís X La Seu, Òscar Ordeig, lamenta que “una vegada més, la passivitat de l’equip de govern la paguen els ciutadans i els propietaris dels Horts i finques rústiques de la Seu a través d’un augment desproporcionat i abusiu de la quota de l’IBI” i afegeix que “aquest fet és inadmissible”.

comentaris